Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

14
9
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.

Skriv ut
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

Ingredienser

12 bitar
1 dl
kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl
strösocker
0.5 - 1 tsk
pressad citronsaft

Topping

1
passionsfrukt
3 dl
växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk
florsocker

Garnering

0.5 dl
hackade pistagenötter
1
färsk mango
1
passionsfrukt
-
ev. färsk mynta eller citronmeliss

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Färga gärna grädden med lite karamellfärg för att den inte ska ha samma färg som marängen.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Chatrine

11/4/2020

Hejsan, jag är nyfiken på hur ni resonerat i er märkning av den här tårtan som miljösmart. En hel del exportprodukter och inte Svenska råvaror efter säsong. Bara att byta ut ägg mot kikärtsspad och kobaserad grädde mot plantbaserad kan väl inte räcka?

Evelina

4/23/2020

Jag bytte ut sockret mot ICAs sötströ. Det funkade super!! Adderade lite i taget efter jag vispat kikärtsspadet.

Redaktionen ICAse

4/24/2020

Stort tack Evelina för att du delar med dig. Häftigt att det går att göra maräng utan strösocker. Hälsningar Ulrika

Sofia

4/11/2020

Glatt överraskad, så enkel men gudomligt god

Redaktionen ICAse

4/14/2020

Tack Sofia! Det är ju perfekt när man hittar något som är enkelt och riktigt, riktigt gott. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 686 KJ / 165 kCal
Fett 8 g
Salt 0 g
Kolhydrater 22 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept