Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt
En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.
Ingredienser
12 bitar
1 dl kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl strösocker
1/2 - 1 tsk pressad citronsaft
Topping
1 passionsfrukt
3 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk florsocker
Garnering
1/2 dl hackade pistagenötter
1 färsk mango
1 passionsfrukt
ev. färsk mynta eller citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi686 KJ / 165 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan man använda fryst mango?
Britt-marie
2024-03-27Hej Britt-Marie! Det går superbra att använda fryst mango också. Låt den rinna av en stund i en sil först bara. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-28Kan man göra botten dagen innan och sedan ha på topping och garnering ett dygn efter? Om så, hur förvaras botten bäst till dess? I kylskåp?
Frida
2024-03-25Hej Frida! Det går bra att göra botten dagen innan. Förvara den helst i en burk med lock så att den inte bli seg av fukten i luften. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-26fastnar oftast på bakplåtspappret, tips?
Andja
2023-05-13Hej Andja! Hmm... när vi provlagade denna så fastnade det inte på pappret. Det är viktigt att välja just bakplåtspapper och inte smörpapper. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04