Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

21
15
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.

Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

Ingredienser

12 bitar
1 dl kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl strösocker
1/2 - 1 tsk pressad citronsaft

Topping

1 passionsfrukt
3 dl växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk florsocker

Garnering

1/2 dl hackade pistagenötter
1 färsk mango
1 passionsfrukt
ev. färsk mynta eller citronmeliss

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Färga gärna grädden med lite karamellfärg för att den inte ska ha samma färg som marängen.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Kristina

2022-05-02

Går det att göra marängen dagen innan? Hur förvarar jag den på bästa sätt för att den ska hålla sig bra till dagen efter?

Hanna

2022-04-26

Jag har gjort 2 försök men marängen stelnar inte. Jag har tyckt att den varit fast men "hur fast är fast"? Hoppas någon bättre bagare kan ge nåt tips 😊

Angelika

2022-04-14

Stämmer antalet portioner verkligen? I erat likvärdiga recept med äggvita är en lika stor maräng (25 cm i diameter) angivet till 8 portioner.

Näringsvärde per portion

Energi 686 KJ / 165 kCal
Fett 8 g
Salt 0 g
Kolhydrater 22 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden