Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

15
9
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

En ljuvligt god, helt vegansk tårta där kikärtsspad används i marängen istället för äggvitor. Tårtan blir vacker dekorerad med pistagenötter, mango och gröna blad.

Skriv ut
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt

Ingredienser

12 bitar
1 dl
kylskåpskallt kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 dl
strösocker
1/2 - 1 tsk
pressad citronsaft

Topping

1
passionsfrukt
3 dl
växtbaserat alternativ till grädde (vispbar)
2 msk
florsocker

Garnering

1/2 dl
hackade pistagenötter
1
färsk mango
1
passionsfrukt
-
ev. färsk mynta eller citronmeliss

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Färga gärna grädden med lite karamellfärg för att den inte ska ha samma färg som marängen.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ellen

2021-06-02

Hej! Kan man göra flera marängbottnar samtidigt i ugnen?

Redaktionen ICAse

2021-06-03

Hej Ellen! Ja, det går bra att göra flera bottnar på en plåt (så många som ryms). Om du vill göra på flera plåtar så föreslår vi att du använder varmluftsfunktionen och sänker temperaturen till ca 75-80°C. Håll också koll på bottnarna i ugnen. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Evelina

2020-04-23

Jag bytte ut sockret mot ICAs sötströ. Det funkade super!! Adderade lite i taget efter jag vispat kikärtsspadet.

Redaktionen ICAse

2020-04-24

Stort tack Evelina för att du delar med dig. Häftigt att det går att göra maräng utan strösocker. Hälsningar Ulrika

Sofia

2020-04-11

Glatt överraskad, så enkel men gudomligt god

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Tack Sofia! Det är ju perfekt när man hittar något som är enkelt och riktigt, riktigt gott. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 686 KJ / 165 kCal
Fett 8 g
Salt 0 g
Kolhydrater 22 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept