Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär
Det är något barnsligt gott över marängtårta. Det där frasiga yttre och sega inre i kombination med len grädde. Den här chokladpavlovan går inte av för hackor, i sällskap av amarettogrädde och körsbär kommer ingen vid bordet bli ledsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk kakao
1 msk majsstärkelse
50 g smält mörk choklad (70%)
Körsbär
500 g urkärnade körsbär
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
Mandelgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 - 3 msk mandellikör t ex amaretto
Till garnering
hyvlad mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1749 KJ / 418 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Hur länge på eftervärme?
Annika
2022-11-28Hej Annika! Tack för din fråga. Du ska låta marängen stå kvar i ugnen tills ugnen har svalnat helt. Lycka till med bakandet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-29"vaniljkokta körsbär" - men ingen vanilj finns med i receptet för kompotten?
Linnéa
2017-12-31Hej Linnéa! Sorry, men ingen vanilj blev det i detta receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-15