Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

10
1
Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

Det är något barnsligt gott över marängtårta. Det där frasiga yttre och sega inre i kombination med len grädde. Den här chokladpavlovan går inte av för hackor, i sällskap av amarettogrädde och körsbär kommer ingen vid bordet bli ledsen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

Ingredienser

8 bitar
4
äggvitor
1 krm
salt
2 1/2 dl
strösocker
1 tsk
vitvinsvinäger
2 msk
kakao
1 msk
majsstärkelse
50 g
smält mörk choklad (70%)

Körsbär

500 g
urkärnade körsbär
1 dl
strösocker
2 msk
färskpressad citronjuice

Mandelgrädde

3 dl
vispgrädde
1 msk
vaniljsocker
2 - 3 msk
mandellikör t ex Amaretto

Till garnering

hyvlad mörk choklad

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Linnéa

2017-12-31

"vaniljkokta körsbär" - men ingen vanilj finns med i receptet för kompotten?

Redaktionen ICAse

2018-01-15

Hej Linnéa! Sorry, men ingen vanilj blev det i detta receptet. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1749 KJ / 418 kCal
Fett 18 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept