Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

11
2
Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

Det är något barnsligt gott över marängtårta. Det där frasiga yttre och sega inre i kombination med len grädde. Den här chokladpavlovan går inte av för hackor, i sällskap av amarettogrädde och körsbär kommer ingen vid bordet bli ledsen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

Ingredienser

8 bitar
4 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk kakao
1 msk majsstärkelse
50 g smält mörk choklad (70%)

Körsbär

500 g urkärnade körsbär
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice

Mandelgrädde

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 - 3 msk mandellikör t ex amaretto

Till garnering

hyvlad mörk choklad

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Annika

2022-11-28

Hur länge på eftervärme?

Redaktionen ICAse

2022-11-29

Hej Annika! Tack för din fråga. Du ska låta marängen stå kvar i ugnen tills ugnen har svalnat helt. Lycka till med bakandet! Hälsningar Elina

Linnéa

2017-12-31

"vaniljkokta körsbär" - men ingen vanilj finns med i receptet för kompotten?

Redaktionen ICAse

2018-01-15

Hej Linnéa! Sorry, men ingen vanilj blev det i detta receptet. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1749 KJ / 418 kCal
Fett 18 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden