Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladpavlova med mandelgrädde och körsbär

Det är något barnsligt gott över marängtårta. Det där frasiga yttre och sega inre i kombination med len grädde. Den här chokladpavlovan går inte av för hackor, i sällskap av amarettogrädde och körsbär kommer ingen vid bordet bli ledsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa äggvitor och salt till ett vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner vinägern.  
  3. Blanda kakao och majsstärkelse. Rör ner i marängen. Rör försiktigt, men ändå snabbt, ner den smälta chokladen (rör du för länge riskerar smeten att spricka).
  4. Bred ut marängsmeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 125°C. Grädda ca 11/2 timme, tills marängen är hård på ytan men fortfarande lite seg i mitten. Stäng av ugnen och låt stå kvar på eftervärmen. 
  5. Körsbär: Blanda körsbär, socker och citronjuice i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 10-15 minuter, till en fast kompott. Låt svalna.
  6. Mandelgrädde: Vispa grädden. Rör ner vaniljsocker och mandellikör. 
  7. Vid servering: Toppa pavlovan med mandelgrädden och körsbären. Garnera med hyvlad mörk choklad.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk kakao
  • 1 msk majsstärkelse
  • 50 g smält mörk choklad (70%)
Körsbär
  • 500 g urkärnade körsbär
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk mandellikör t ex Amaretto
Till garnering
  • hyvlad mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1749 kJ / 418 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB