Farmor Zarahs äppelmaräng
Ett delikat recept på Farmor Zarahs äppelmaräng som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat äpple, socker, ägg och citron. Servera den härliga efterrätten med vaniljglass!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
6 portioner
6 söta äpplen t ex Jona Gold eller Cox Orange (6 äpplen motsvarar ca 1 ½ kg)
2 - 2 1/2 msk vatten
Maräng
4/5 dl vatten
1 1/2 dl socker till kokning
3 äggvitor
1 msk socker till vispning
1 tsk färskpressad citronjuice
Till servering
vaniljglass eller gräddmjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa desserten! Både enkel och god!
Fia
2023-07-21åh wow, det här smakade som solig höstdag!!
Zarah
2023-07-21