Rostade kikärter med curry
Genom att rosta ett gäng kikärter med goda kryddor har du snabbt ett gott och knaprigt drinktilltugg – eller ett perfekt proteintillskott i en sallad, soppa eller gryta. Här är det curry och chilipeppar som ger karaktär, men det går lika bra med spiskummin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
ca 3 dl
400 g kokta kikärtor
2 msk majsstärkelse
1/2 tsk curry
1 krm chilipeppar
1/2 - 1 dl olja
salt
Gör så här
Näringsberäkningen är per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1436 KJ / 343 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein10 g
Kommentarer
Enkelt och gott, hade inga problem med skvätt av ärtor. Vid alltför hög värme exploderar däremot ärtorna så man får reglera värmen under tillagningen allteftersom pannan värms upp (körde med gjutjärn).
Annie
2024-07-23Det låter ju bra men verkar helt korkat. Hur vore det om ni själva tillagar receptet och följer det ni själva skrivit. Ett bakplåtspapper kommer inte att funka! Ändra istället och rosta i ungen utan olja. Det enda ni riskerar är att sälja mindre mängd olja!
Leif
2024-04-05Ett farligt recept som jag är övertygad om att ingen på ICA har genomfört. Hela köket nedskvätt av rapsolja då kikärtorna plötsligt började poppa. Drog stekpannan av värmen och fick snabbt fram ett lock för att mildra förödelsen. Det tog en timma att få rent från poppade kikärtor och rapsolja. Har meddelat ICA men det kändes inte som om någon brydde sig.
Leif
2024-03-28Tack Leif för din kommentar! Nej så jobbigt att kikärtorna stänkte ner köket, vi har nu lagt till ett tips om att lägga ett bakplåtspapper över för att förhindra fler missöden. Hoppas de smakade gott och att den extra arbetsbördan du fick på köpet inte förtog smakupplevelsen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-02