Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rostade kikärter med curry

Genom att rosta ett gäng kikärter med goda kryddor har du snabbt ett gott och knaprigt drinktilltugg – eller ett perfekt proteintillskott i en sallad, soppa eller gryta. Här är det curry och chilipeppar som ger karaktär, men det går lika bra med spiskummin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar.
  2. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga.
  3. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 400 g kokta kikärter
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 tsk curry
  • 1 krm chilipeppar
  • 1/2 - 1 dl olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1436 kJ / 343 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer