Marängkrans med bär
Matcha midsommarens blomkransar med sommarens kanske finaste tårta! En fluffig maräng med knaprigt yttre och seg mitt formas till en krans och toppas med lättvispad grädde och färska bär. Dekorera din midsommartårta med hackade pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
6 portioner
Maräng
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
4 dl blandade färska bär (t ex jordgubbar och hallon)
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 406 kCal
Fett23 g
Salt0.1 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g
Kommentarer
Fungerar receptet även för "separata" maränger? Mvh Cathrin
Cathrin
2022-06-21Hej Cathrin! Ja, du kan också göra den som bakelser istället för en krans om det var det du menade. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-22Enkelt att göra, snyggt att titta på och mycket gott. Mycket bra recept! Och tack för tipset om lemoncurden - det kommer att ta kakan till nästa nivå!
Katarina
2021-06-30Jättegod!!
Annika
2021-06-26