Marängkrans med bär

14
6
Marängkrans med bär

Matcha midsommarens blomkransar med sommarens kanske finaste tårta! En fluffig maräng med knaprigt yttre och seg mitt formas till en krans och toppas med lättvispad grädde och färska bär. Dekorera din midsommartårta med hackade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Marängkrans med bär

Ingredienser

6 portioner

Maräng

4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
4 dl blandade färska bär (t ex jordgubbar och hallon)
1/2 dl hackade pistagenötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Gör en snabb variant! Använd färdiga maränger och lägg i en cirkel, toppa med tillbehören och servera.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Cathrin

2022-06-21

Fungerar receptet även för "separata" maränger? Mvh Cathrin

Redaktionen ICAse

2022-06-22

Hej Cathrin! Ja, du kan också göra den som bakelser istället för en krans om det var det du menade. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Katarina

2021-06-30

Enkelt att göra, snyggt att titta på och mycket gott. Mycket bra recept! Och tack för tipset om lemoncurden - det kommer att ta kakan till nästa nivå!

Annika

2021-06-26

Jättegod!!

Näringsvärde per portion

Energi 1698 KJ / 406 kCal
Fett 23 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden