Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen är per maräng.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi28 KJ / 7 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g
Kommentarer
25 stMin man testade att baka dessa maränger med kikärtsspad istället för äggvita – och wow, vilket resultat! De blev spröda, blanka och perfekt sega i mitten, precis som vi ville ha dem. Ingen märker att de är veganska, bara att de är supergoda! Ett riktigt lyckat bakexperiment som vi definitivt kommer göra om.
Marie-louise
Lättgjorda och goda. Kan man frysa spadet för att använda längre fram?
Catharina
Hej Catharina! Vad kul att du tyckte om dom. Och det går fint att frysa spadet till någon annan gång! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Lite väl söta men med glass, banan och chokladsås till blev det toppen.
Annika
Kan man förvara färdig kikärtspad smet (maräng) i kylskåp? Om hur länge klarar den kyla eller är det bara att slänga överbliven smet…? Med vänlig hälsning, vinitha
Vinitha
Hej Vinitha! Den håller flera dagar i kylen, men max en vecka. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Super bra recept och de blev väldigt goda. Delade smeten och la till kakao och chokladbitar i en och i den andra limezest. De blev toppen.
Eva
Blev en genomskinlig pöl på plåten vet ej vad som hände riktigt
Saga
Bästa marängerna ever
Lili-ann
Allt flöt ut för mej, blev strössel.
Christina
Funkade jättebra, har misslyckats många gånger med vanliga maränger. Hade i lime istället för citron och några droppar röd färg.
Katarina
Funkade inte blev bara en sörja på plåten
Mats