Kikärtsmaränger utan ägg

Betyg 3.7 av 5.182 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Kikärtsmaränger utan ägg

Ingredienser

ca 80 små
1 1/2 dl kikärtsspad (från 1-2 förp kokta kikärter à 380 g)
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker

Gör så här

00:00:00
00:00:00
Näringsberäkningen är per maräng.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Min man testade att baka dessa maränger med kikärtsspad istället för äggvita – och wow, vilket resultat! De blev spröda, blanka och perfekt sega i mitten, precis som vi ville ha dem. Ingen märker att de är veganska, bara att de är supergoda! Ett riktigt lyckat bakexperiment som vi definitivt kommer göra om.

    Marie-louise

  • Lättgjorda och goda. Kan man frysa spadet för att använda längre fram?

    Catharina

    Hej Catharina! Vad kul att du tyckte om dom. Och det går fint att frysa spadet till någon annan gång! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Lite väl söta men med glass, banan och chokladsås till blev det toppen.

    Annika

  • Kan man förvara färdig kikärtspad smet (maräng) i kylskåp? Om hur länge klarar den kyla eller är det bara att slänga överbliven smet…? Med vänlig hälsning, vinitha

    Vinitha

    Hej Vinitha! Den håller flera dagar i kylen, men max en vecka. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Super bra recept och de blev väldigt goda. Delade smeten och la till kakao och chokladbitar i en och i den andra limezest. De blev toppen.

    Eva

  • Blev en genomskinlig pöl på plåten vet ej vad som hände riktigt

    Saga

  • Bästa marängerna ever

    Lili-ann

  • Allt flöt ut för mej, blev strössel.

    Christina

  • Funkade jättebra, har misslyckats många gånger med vanliga maränger. Hade i lime istället för citron och några droppar röd färg.

    Katarina

  • Funkade inte blev bara en sörja på plåten

    Mats

Näringsvärde per portion

Energi28 KJ / 7 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g

Testa liknande recept

  • Vegansk pavlova med hallonsorbet
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängkrans med bär
    Betyg 4.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova
    Betyg 4.1 av 5.245 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängpaj med citron
    Betyg 3.4 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad