Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Gör så här
01:30:00
02:00:00
Näringsberäkningen är per maräng.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi28 KJ / 7 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g
Kommentarer
Min man testade att baka dessa maränger med kikärtsspad istället för äggvita – och wow, vilket resultat! De blev spröda, blanka och perfekt sega i mitten, precis som vi ville ha dem. Ingen märker att de är veganska, bara att de är supergoda! Ett riktigt lyckat bakexperiment som vi definitivt kommer göra om.
Marie-louise
2025-06-23Lättgjorda och goda. Kan man frysa spadet för att använda längre fram?
Catharina
2025-04-06Hej Catharina! Vad kul att du tyckte om dom. Och det går fint att frysa spadet till någon annan gång! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-07Lite väl söta men med glass, banan och chokladsås till blev det toppen.
Annika
2025-03-10