Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pavlova

(9)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Detta bakverk som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova är en tårta med grädde, jordgubbar och pistagenötter som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 4 äggvitor
  • 1/2 krm salt
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • matfett till att smörja formen
Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 500 g jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
  3. Smörj en form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
  4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timmer. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan.
  6. Lägg tårtbotten på ett fat.
  7. Vispa grädden och blanda med lemoncurd. Skölj och snoppa jordgubbarna och skiva dem eventuellt.
  8. Garnera tårtan med grädde, jordgubbar och pistagenötter.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer