Pavlova
Marängtårtan pavlova har fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.
Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen
Garnering
3 dl vispgrädde
500 g färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1 kruka citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej! Kan man byta majsstärkelse mot potatismjöl?
Amanda
2024-09-06Hej Amanda! Det är inget som vi har provat men får jag gissa så går det precis lika bra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-06Härligt seg maräng, men alldeles för söt tycker jag! Kan man minska på sockret utan att riskera konsistensen?
Maria
2024-08-02Hej Maria! Njaa, det blir nog knepigt. Men du kan ju alltid ha lite syrligare bär till som vinbär eller krusbär. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Kan man göra två pavalovor i taget och då i varmluftsugn?
Kajsa
2024-06-11Hej Kajsa! Det går bra så länge du använder varmluftsugn. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-12