Pavlova

180
28
Pavlova

Detta bakverk som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova är en tårta med grädde, jordgubbar och pistagenötter som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Pavlova

Ingredienser

8 bitar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen

Garnering

2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
500 g jordgubbar
pistagenötter
citronmeliss

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

180

Kommentarer

Lina

2021-10-06

Hur förvarar ni marängen när ni bakar någon dag innan? Kylen? Rumstemperatur? I plastpåse? Tack!

Ann-kristin

2021-06-24

Toppenrecept!

Linda

2021-01-02

Älskar detta recept! Gör det alltid! Får alltid så mycket beröm när jag bjuder på detta. Godaste marängen ever!

Näringsvärde per portion

Energi 1233 KJ / 293 kCal
Fett 12 g
Salt 0.23 g
Kolhydrater 43 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden