Pavlova

Betyg 4.2 av 5.
225 personer har röstat
42
Pavlova

Marängtårtan pavlova har fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Pavlova

Ingredienser

8 bitar
4   äggvitor
1/2 krm  salt
2 1/2 dl  strösocker
1 msk  majsstärkelse
2 tsk  vaniljsocker
1 tsk  vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen

Garnering

3 dl  vispgrädde
500 g  färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1   kruka citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
225 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan man byta majsstärkelse mot potatismjöl?

Amanda

2024-09-06

Hej Amanda! Det är inget som vi har provat men får jag gissa så går det precis lika bra. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-06

Härligt seg maräng, men alldeles för söt tycker jag! Kan man minska på sockret utan att riskera konsistensen?

Maria

2024-08-02

Hej Maria! Njaa, det blir nog knepigt. Men du kan ju alltid ha lite syrligare bär till som vinbär eller krusbär. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-04

Kan man göra två pavalovor i taget och då i varmluftsugn?

Kajsa

2024-06-11

Hej Kajsa! Det går bra så länge du använder varmluftsugn. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-12

Näringsvärde per portion

Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Marängkrans med bär
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midsommartårta med maräng
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängtårta med bär
Betyg 4.6 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkakstårta
Betyg 5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad glass med maräng och bär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängbotten
Betyg 4.3 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga