Pavlova

Marängtårtan pavlova har fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Det är en tårta med grädde, jordgubbar och andra bär som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen
Garnering
3 dl vispgrädde
500 g färska bär (t ex jordgubbar, hallon och blåbär)
1 kruka citronmeliss
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat mars 2023.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädden mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är uppdaterat mars 2023.
Gör så här
Tips
Tillsätt 1 dl lemon curd i slutet av gräddvispningen som smaksättning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1221 KJ / 292 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Gjort den flera gånger, toppenrecept. Lika uppskattat varje gång tillsammans med lemoncurd👌
Nadine
2023-08-11Hej. Har inte vitvinsvinäger, kan man byta ut till äppelcidervinäger istället?? /Caroline
Caroline
2023-07-05Hej Caroline! Det är inget vi har provat men det borde funka med äppelcidervinäger också. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-06Jättegod, har nog aldrig lagat något så gott OBS! Lemoncurd är ett måste.
Susann
2023-06-26