Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtsgryta med rotfrukter

Kikärtsgryta med rotfrukter är en god, fräsch och nyttig vegetarisk gryta med lök, krossade tomater, kikärtor, morötter och potatis. Rätten är snabblagad så den passar till vardags och är god att äta med en bit bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala lök och rotfrukter och skiva dem.
  3. Fräs löken och rotfrukterna i oljan i en panna ca 5 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Koka ca 10 minuter.
  5. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  6. Blanda i de kokta kikärterna och paprikan. Späd ev. med lite vatten. Koka ca 5 minuter.
  7. Hacka och strö över oregano.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på grönsaksbuljongen.

Tips

Gott att servera matyoghurt och bröd vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl torkade kikärter eller burk kokta kikärter (1 burk kokta kikärter à 400 g motsvarar 2 dl torkade kikärter)
  • 1 gul lök
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paprika
  • färsk oregano
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1097 kJ / 262 kCal
Läs mer om näringsvärden

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.