Pasta med svartkålspesto
Pasta med pesto är en favorit som aldrig slår fel. Gör en smakrik och vackert grön pesto på svartkål, basilika och rostade solroskärnor och avnjut med nykokt pasta och riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 kruka basilika
1 citron (2 msk juice och skal från hela citronen, för 4 port)
200 g svartkål
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 dl rostade solroskärnor
3/4 dl olivolja
1 dl riven parmesan (+ extra till servering)
1 1/2 tsk salt
1 dl pastavatten (ev)
4 port pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2141 KJ / 512 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt och så gott, gjorde som tipset tillsatte chiliflakes. Toppade med extra parmesan, olivolja och svartpeppar vid servering mums!
Ulrika viktoria
2024-10-17Blev ganska torr både visuellt och smakmässigt. Skulle behövas mer sås.
Peter
2024-05-06Hej Peter! Vi har uppdaterat tillvägagångssätt och ingredienser hoppas du vill testa igen. Ett tips för en krämigare pasta är att tillsätta lite mer pastavatten och röra om. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-10-17Den blev väldigt populär hemma, den kommer vi göra igen!
Jessica
2023-08-08