Kikärtscurry med halloumi

Ta en smakmässig genväg till Indien med denna lättlagade kikärtscurry och bjud med cypriotisk halloumi. I curryn gömmer sig även färsk spenat, mynta, spiskummin och garam masala, som gör den härligt grön, örtig och kryddig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri halloumi. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Byt halloumi mot tofu. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt lättlagad rätt som direkt blev poppis i familjen. Jag var lite återhållsam med salt och peppar - det borde jag inte ha varit. Lite mer hetta önskades. Kan tycka att man kan öka vitlök, spiskummin och garam masala med faktor 1,3 typ, dvs lite mer men inte för mycket :)
Per
2023-04-24Riktigt god. Vi gjorde egengjord Raita till & stekte tortillabröd m egengjord deg
Marie
2023-02-07Grymt god, snabb och enkel att laga. Ett stående ständigt återkommande favorit i mitt kök.
Karin
2022-11-15