Kikärtscurry med halloumi
Ta en smakmässig genväg till Indien med denna lättlagade kikärtscurry och bjud med cypriotisk halloumi. I curryn gömmer sig även färsk spenat, mynta, spiskummin och garam masala, som gör den härligt grön, örtig och kryddig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
2 msk rapsolja
1 burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
500 g passerade tomater
1 kycklingbuljongtärning
100 g färsk bladspenat
400 g halloumi
1 msk färskpressad citronjuice
1 kruka hackad mynta
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 725 kCal
Fett32 g
Salt5.43 g
Kolhydrater70 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gör denna ofta då den är enkel och god. Har dock gjort några förbättringar: krossade tomater isf passerade gör den matigare, jag ”steker” halloumin på en bakplåtspappersklädd plåt/form i ugnen(225° i 15-20min) istället för i stekpanna för då behöver jag inte använda fett. Jag har också gjort egen garam masala-krydda som är lite mer pikant än den man finner i affärn
Hans
2024-09-15Gott
Bengt
2024-09-02Väldigt lättlagad rätt som direkt blev poppis i familjen. Jag var lite återhållsam med salt och peppar - det borde jag inte ha varit. Lite mer hetta önskades. Kan tycka att man kan öka vitlök, spiskummin och garam masala med faktor 1,3 typ, dvs lite mer men inte för mycket :)
Per
2023-04-24