Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesangratinerade svartrötter

Parmesangratinerade svartrötter är ett recept på en lite annorlunda förrätt eller bufférätt som passar utmärkt för den som är förtjust i svartrötter, parmesanost och indisk kryddning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skala svartrötterna och skär dem i decimeterlånga bitar. Lägg dem i citronvatten så att de inte mörknar.
  3. Koka dem i lättsaltat vatten 10-12 min, beroende på tjocklek eller tills de är spänstigt mjuka. Ta upp och låt dem rinna av.
  4. Lägg svartroten i en lätt smord ugnssäker form.
  5. Vispa samman ägg, grädde och kryddor och häll över svartroten. Strö på parmesanost och ställ in formen mitt i ugnen, 10-15 min. Servera genast med sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g svartrötter
  • vatten och pressad citron
  • 2 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk indisk krydda garam masala
  • 1 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer