Palak paneer med halloumi och ris

86
16
Palak paneer med halloumi och ris

Palak paneer är en indisk gryta med spenat kryddad med garam masala, ingefära och vitlök. I vår variant av den populära vegorätten så toppar vi den krämiga grytan med gyllenstekt halloumiost och serverar med ris.

Palak paneer med halloumi och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port basmatiris
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 tomater
2 msk riven ingefära
4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
400 ml kokosgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
400 g halloumi
2 krm salt

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumiost mot tofu eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Peter

2022-03-18

Gott och enkelt. Skulle nog skära ned något på all tomat till nästa gång.

Jessica

2022-03-10

Jättegott, ersatte halloumin och tog tofu istället som jag stekte länge i olja och soja. Tog ett paket vanlig tofu 400g och ett paket alspånsrökt som var ungefär hälften så stort till 4 portioner. Utöver det drog jag på extra med ingefäran och spenaten. Blev förvånad över hur gott det va, kommer definitivt laga igen! Blir rejält med gryta även om jag bara lagade 4 portioner.

Knut victor olo

2022-01-19

Mycket gott trots att det blev mer kryddor än enligt receptet .

Näringsvärde per portion

Energi 3858 KJ / 924 kCal
Fett 56 g
Salt 5.66 g
Kolhydrater 68 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden