Palak paneer med halloumi och ris

Palak paneer är en indisk gryta med spenat kryddad med garam masala, ingefära och vitlök. I vår variant av den populära vegorätten så toppar vi den krämiga grytan med gyllenstekt halloumiost och serverar med ris.

Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris eller annat gryn
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 tomater
2 msk riven ingefära
4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
400 ml kokosgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
400 g halloumi
2 krm salt
Gör så här
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3858 KJ / 924 kCal
Fett56 g
Salt5.66 g
Kolhydrater68 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och enkelt! Jag bytte tomaterna mot kikärtor och la även i lite russin och toppade med jordnötter!
Anja
2023-01-04Så gott! Jag gör med hembakade naan och indiskt ris
Christina
2022-09-23Gott och enkelt. Skulle nog skära ned något på all tomat till nästa gång.
Peter
2022-03-18