Kikärtscurry med halloumi

Ta en smakmässig genväg till Indien med denna lättlagade kikärtscurry och bjud med cypriotisk halloumi. I curryn gömmer sig även färsk spenat, mynta, spiskummin och garam masala, som gör den härligt grön, örtig och kryddig.
 Ett recept från: 
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
1  gul lök
1  vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
2 msk rapsolja
1  burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
500 g passerade tomater
1  kycklingbuljongtärning
100 g färsk bladspenat
400 g halloumi
1 msk färskpressad citronjuice
1  kruka hackad mynta
 salt
 svartpeppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 725 kCal
Fett32 g
Salt5.43 g
Kolhydrater70 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
19 stEnkelt o väldigt gott!
Birgitta
Kanske förtydliga kring mängden kikärtor. En pappersförpackning kikärtor, som jag f ö hittade detta recept på, uppger 1 burk kikärtor á 390 g innehåller 230 g bönor.
Anna
Supergott och enkelt att tillaga .... serverade med svart ris ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina