Kikärtscurry med halloumi

Ta en smakmässig genväg till Indien med denna lättlagade kikärtscurry och bjud med cypriotisk halloumi. I curryn gömmer sig även färsk spenat, mynta, spiskummin och garam masala, som gör den härligt grön, örtig och kryddig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
2 msk rapsolja
1 burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
500 g passerade tomater
1 kycklingbuljongtärning
100 g färsk bladspenat
400 g halloumi
1 msk färskpressad citronjuice
1 kruka hackad mynta
salt
svartpeppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3035 KJ / 725 kCal
Fett32 g
Salt5.43 g
Kolhydrater70 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och enkelt att tillaga .... serverade med svart ris ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
2025-06-13Jag gör denna ofta då den är enkel och god. Har dock gjort några förbättringar: krossade tomater isf passerade gör den matigare, jag ”steker” halloumin på en bakplåtspappersklädd plåt/form i ugnen(225° i 15-20min) istället för i stekpanna för då behöver jag inte använda fett. Jag har också gjort egen garam masala-krydda som är lite mer pikant än den man finner i affärn
Hans
2024-09-15Gott
Bengt
2024-09-02