Potatis- och kikärtsgryta

68
5
Potatis- och kikärtsgryta

Mumsig vegetarisk varmrätt med heta toner av gurkmeja, chili och ingefära. Rätten är precis lika mumsig som den låter och värmer gott på kalla vinterdagar!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Potatis- och kikärtsgryta

Ingredienser

4 portioner
300 g potatis
2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
2 tsk garam masala
1 msk chilipulver
400 g passerade tomater
1 tsk gurkmeja
2 tsk finriven färsk ingefära
ev 1 dl vatten
salt
färsk koriander till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Karin

2022-09-21

Så himla lätt och gott att laga! Jag la till en nypa socker för att dämpa tomatsyran lite!

Gunilla

2020-05-17

Supergott, bytte ut chilipulver mot extra garam masala.

Linn

2018-01-28

Jättegott! Istället för 1 förpackning passerade tomater så tog jag 2 förpckningar krossade tomater med basilika. Istället för att koka potatisen först så tärnade jag potatisarna och hällde ner tillsammans med tomaterna och kikärterna, och hade även i en tärnad zucchini, samt 2 hackade, färska dadlar, och kokade i 30 min. Blev en supergod, varm och mysig gryta, serverades med råris. Kommer absolut göras många gånger. Om man inte gillar hetta så bör man dock dra ned på chili pulvret.

Näringsvärde per portion

Energi 1353 KJ / 323 kCal
Fett 141 g
Salt 157 g
Kolhydrater 343 g
Protein 101 g
Läs mer om näringsvärden