Potatis- och kikärtsgryta

Betyg 3.7 av 5.
76 personer har röstat
7
Potatis- och kikärtsgryta

Mumsig vegetarisk varmrätt med heta toner av gurkmeja, chili och ingefära. Rätten är precis lika mumsig som den låter och värmer gott på kalla vinterdagar!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Potatis- och kikärtsgryta

Ingredienser

4 portioner
300 g  potatis
2   burkar kikärtor (à 400 g)
2   rödlökar
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  rapsolja
2 tsk  garam masala
1 msk  chilipulver
400 g  passerade tomater
1 tsk  gurkmeja
2 tsk  finriven färsk ingefära
ev 1 dl  vatten
salt
färsk koriander till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

Hade högre förhoppningar på detta. Inget fel, absolut ätbart men saknade ett djup i smakerna. Kommer inte laga igen

Josefine

2024-02-28

Jättegott och enkelt. Nästa gång byter jag ut hälften av kikärtorna till belugalinser eller gröna linser.

A-c

2024-01-24

Så himla lätt och gott att laga! Jag la till en nypa socker för att dämpa tomatsyran lite!

Karin

2022-09-21

Näringsvärde per portion

Energi1353 KJ / 323 kCal
Fett14.1 g
Salt1.57 g
Kolhydrater34.3 g
Protein10.1 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk röd linsdal – masoor daal
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga