Potatis- och kikärtsgryta
Mumsig vegetarisk varmrätt med heta toner av gurkmeja, chili och ingefära. Rätten är precis lika mumsig som den låter och värmer gott på kalla vinterdagar!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
300 g potatis
2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
2 tsk garam masala
1 msk chilipulver
400 g passerade tomater
1 tsk gurkmeja
2 tsk finriven färsk ingefära
ev 1 dl vatten
salt
färsk koriander till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1353 KJ / 323 kCal
Fett14.1 g
Salt1.57 g
Kolhydrater34.3 g
Protein10.1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade högre förhoppningar på detta. Inget fel, absolut ätbart men saknade ett djup i smakerna. Kommer inte laga igen
Josefine
2024-02-28Jättegott och enkelt. Nästa gång byter jag ut hälften av kikärtorna till belugalinser eller gröna linser.
A-c
2024-01-24Så himla lätt och gott att laga! Jag la till en nypa socker för att dämpa tomatsyran lite!
Karin
2022-09-21