Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och kikärtsgryta

Mumsig vegetarisk varmrätt med heta toner av gurkmeja, chili och ingefära. Rätten är precis lika mumsig som den låter och värmer gott på kalla vinterdagar!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Skala och skär den i 2-3 cm stora bitar/tärningar.
  2. Skölj kikärterna under rinnande vatten. Låt rinna av väl. Skala och hacka rödlök och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna/wok. Fräs garam masala och chilipulver en kort stund. Tillsätt rödlök och vitlök. Fräs i några minuter.
  4. Tillsätt passerade tomater, gurkmeja, ingefära samt potatis och kikärter. Koka upp och sjud i 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g potatis
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk chilipulver
  • 400 g passerade tomater
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • ev 1 dl vatten
  • salt
  • färsk koriander till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1353 kJ / 323 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept