Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås
En perfekt vardagsmiddag! Gör lakto-ovo vegetariska kikärtsbiffar med potatis, fetaost och ägg, och servera vegobiffarna tillsammans med bulgur och en kryddig tomatsås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
4 portioner
2 dl bulgur
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/3 sats klyftpotatis med skal (se länk i steg 2)
2 ägg
150 g fetaost
3 msk olivolja
1/3 sats ratatouille (se länk i steg 4)
1 - 2 tsk chiliflakes
Till servering
65 g blandad sallad
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Smakrikt och jättegod sås. Men receptet tar betydligt längre tid än 30 minuter. Själva receptet 30-40 minuter. Ratatouillen över en timme. Klyftpotatis över 30 minuter. Inget du slänger ihop efter jobbet. :)
Joel
2020-02-24Hej Joel! Du har helt rätt, när man gör allt från grunden så tar det längre tid. Det är lite svårt att skriva en exakt tid för detta recept som är en del av Söndagspreppen. Tanken är att man förbereder flera rätter på söndagen och har då vissa ingredienser färdiga till middagar senare i veckan. Roligt att du gillade smakerna trots att det tog lite tid i köket. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-25