Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås

5
1
Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås

En perfekt vardagsmiddag! Gör lakto-ovo vegetariska kikärtsbiffar med potatis, fetaost och ägg, och servera vegobiffarna tillsammans med bulgur och en kryddig tomatsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås

Ingredienser

4 portioner
2 dl
bulgur
2
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/3
sats klyftpotatis med skal (se länk i steg 2)
2
ägg
150 g
fetaost
3 msk
olivolja
1/3
sats ratatouille (se länk i steg 4)
1 - 2 tsk
chiliflakes

Till servering

65 g
blandad sallad

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Joel

2020-02-24

Smakrikt och jättegod sås. Men receptet tar betydligt längre tid än 30 minuter. Själva receptet 30-40 minuter. Ratatouillen över en timme. Klyftpotatis över 30 minuter. Inget du slänger ihop efter jobbet. :)

Redaktionen ICAse

2020-02-25

Hej Joel! Du har helt rätt, när man gör allt från grunden så tar det längre tid. Det är lite svårt att skriva en exakt tid för detta recept som är en del av Söndagspreppen. Tanken är att man förbereder flera rätter på söndagen och har då vissa ingredienser färdiga till middagar senare i veckan. Roligt att du gillade smakerna trots att det tog lite tid i köket. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept