Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås

En perfekt vardagsmiddag! Gör lakto-ovo vegetariska kikärtsbiffar med potatis, fetaost och ägg, och servera vegobiffarna tillsammans med bulgur och en kryddig tomatsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj kikärtorna.
  2. Mixa Klyftpotatis, kikärter och ägg grovt med stavmixer eller i en matberedare. Blanda ner smulad fetaost.
  3. Forma 8 biffar (för 4 port) med oljade händer. Stek dem i rikligt med olja 3-4 min per sida.
  4. Mixa den färdiga Ratatouillen slät med stavmixer och tillsätt chiliflakes.
  5. Till servering: Servera biffarna nystekta med het grönsakssås, bulgur och sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl bulgur
  • 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/3 sats klyftpotatis med skal (se länk i steg 2)
  • 2 ägg
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 1/3 sats ratatouille (se länk i steg 4)
  • 1 - 2 tsk chiliflakes
Till servering
  • 65 g blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer