Vispad fetaostyoghurt med heta kikärtor

6
0
Vispad fetaostyoghurt med heta kikärtor

Snabblagad, fräsch och lätt måltid där du bottnar tallriken med vispad fetaostyoghurt. Toppa sedan med härligt, söta ugnsbakade tomater och heta kikärtor kryddade med sambal oelek. Lägg till en fräsch sallad och njut!

Skriv ut
Vispad fetaostyoghurt med heta kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Vispad fetaostyoghurt

finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 dl turkisk yoghurt (10%)
1 förp fetaost (à 150 g)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Heta kikärtor

2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 tsk flingsalt
1 förp romanticatomater (à 400 g)

Sallad

1/2 gurka
1 romansallad

Till servering

65 g babyspenat
1 kruka basilika
1/2 dl rostade pumpakärnor
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör lakotsfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och fetaost.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1755 KJ / 419 kCal
Fett 25 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 26 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept