Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad
Kvällens rätt är inspirerad av det nordafrikanska köket. Bulgurn blandas med spenat och hyvlad halloumi och serveras med ugnsrostade tomater. De spiskumminrostade kikärtorna gifter sig fint med ajvarn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
4 portioner
2 dl ajvar relish
1 msk sesamfrö
4 port bulgur
400 g tomater (gärna romanticatomater)
1 msk olivolja
salt
peppar
Rostade kikärtor
380 g kikärtor
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
400 g halloumi
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett36.7 g
Salt3.45 g
Kolhydrater45.2 g
Protein30.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kanongott! Nästa gång jag lagar denna rätt tar jag dock ngt mindre mängd bulgur...
Maria
2019-01-02