Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad

Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
1
Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad

Kvällens rätt är inspirerad av det nordafrikanska köket. Bulgurn blandas med spenat och hyvlad halloumi och serveras med ugnsrostade tomater. De spiskumminrostade kikärtorna gifter sig fint med ajvarn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl ajvar relish
1 msk sesamfrö
4 port bulgur
400 g tomater (gärna romanticatomater)
1 msk olivolja
salt
peppar

Rostade kikärtor

380 g kikärtor
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
400 g halloumi
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Kanongott! Nästa gång jag lagar denna rätt tar jag dock ngt mindre mängd bulgur...

Maria

2019-01-02

Näringsvärde per portion

Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett36.7 g
Salt3.45 g
Kolhydrater45.2 g
Protein30.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulgursallad med vitost och ajvar
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtswraps med ajvar relish-crème
Betyg 4.3 av 5.
60 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar med ajvar och tomat- och mozzarellasallad
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga