Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad

18
1
Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad

Kvällens rätt är inspirerad av det nordafrikanska köket. Bulgurn blandas med spenat och hyvlad halloumi och serveras med ugnsrostade tomater. De spiskumminrostade kikärtorna gifter sig fint med ajvarn.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl
ajvar relish
1 msk
sesamfrö
4
port bulgur
400 g
tomater (gärna romanticatomater)
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Rostade kikärtor

380 g
kikärter
1 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
400 g
halloumi
65 g
babyspenat

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller kokt ris i stället för bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumin mot tofu.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta sesamfröna i het stekpanna innan de blandas med ajvar.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Maria

1/2/2019

Kanongott! Nästa gång jag lagar denna rätt tar jag dock ngt mindre mängd bulgur...

Näringsvärde per portion

Energi 2731 KJ / 653 kCal
Fett 36.7 g
Salt 3.45 g
Kolhydrater 45.2 g
Protein 30.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept