Krispig klyftpotatis i ugn
Detta recept på hemmagjord klyftpotatis i ugn är en enkel räddare i nöden. Perfekt som tillbehör till det mesta, vare sig det är kött, fisk eller vegetariskt. Med skalet kvar får den ugnsbakade potatisen extra krisp!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
8 portioner
1 kg potatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi471 KJ / 113 kCal
Fett2 g
Salt0.5 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g
Kommentarer
Mjölig eller fast potatis?
Alva
2024-08-28Hej Alva! Fast potatis tycker jag är godast men det är nog en smaksak. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-28Funkar perfekt för mig. Brukar vända potatisen i olja och kryddor först. Sedan drar det till sig i ca 5 min. Kan göras några timmar innan om man vill det.
Petter
2024-08-23Jag kastar o kastar, Samuel. Det finns inget "resten av vattnet" för jag kastade bort allt. Har inget att varken salta eller olja eller lägga i ugnen, då allt ligger på gatan här nedanför.
Madeléne
2024-08-02