Karamelliserad brysselkål

Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
1
Karamelliserad brysselkål

Karamelliserad brysselkål är ett tillbehör som passar utmärkt till de flesta rätter, speciellt ugnsstekt kalkon! Brysselkålen sjuds i en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Karamelliserad brysselkål

Ingredienser

6 portioner
1 kg brysselkål
1 schalottenlök
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk honung
1 msk risvinäger
3 msk misopasta
1 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 msk smör
2 krm salt
2 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat

Kommentar

Mycket goda smaker men för min del blev det alltför såsigt - oklart om jag gjorde fel eller om 'inkokningen' av vätska inte funkade.

Cecilia

2023-02-18

Tack för din kommentar Cecilia! Roligt att du gillade smaken. Prova att höja värmen lite och låta vätskan koka bort helt i steg 3. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-02-20

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 172 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga