Karamelliserad brysselkål

Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
1
Karamelliserad brysselkål

Karamelliserad brysselkål är ett tillbehör som passar utmärkt till de flesta rätter, speciellt ugnsstekt kalkon! Brysselkålen sjuds i en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Karamelliserad brysselkål

Ingredienser

6 portioner
1 kg  brysselkål
1   schalottenlök
2 cm  ingefära
2   vitlöksklyftor
3 msk  honung
1 msk  risvinäger
3 msk  misopasta
1 1/2 dl  vatten
2 msk  olja
1 msk  smör
2 krm  salt
2 krm  vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Tips

Rårörda tranbär: Rör 1 paket frysta, tinade tranbär (à 225 g) med 1 dl socker tills sockret löst sig. Receptet är för 6 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat

Kommentar

Mycket goda smaker men för min del blev det alltför såsigt - oklart om jag gjorde fel eller om 'inkokningen' av vätska inte funkade.

Cecilia

2023-02-18

Tack för din kommentar Cecilia! Roligt att du gillade smaken. Prova att höja värmen lite och låta vätskan koka bort helt i steg 3. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-02-20

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 172 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga