Karamelliserad brysselkål
Karamelliserad brysselkål är ett tillbehör som passar utmärkt till de flesta rätter, speciellt ugnsstekt kalkon! Brysselkålen sjuds i en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 kg brysselkål
1 schalottenlök
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk honung
1 msk risvinäger
3 msk misopasta
1 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 msk smör
2 krm salt
2 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi720 KJ / 172 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g
Kommentar
Mycket goda smaker men för min del blev det alltför såsigt - oklart om jag gjorde fel eller om 'inkokningen' av vätska inte funkade.
Cecilia
2023-02-18Tack för din kommentar Cecilia! Roligt att du gillade smaken. Prova att höja värmen lite och låta vätskan koka bort helt i steg 3. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-20