Fyllning till kalkonen
Varför inte prova på en rätt som tagen från en amerikansk thanksgivingmiddag? Denna fyllning till kalkonen har fantastiska smaker av bacon, chili, russin och krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
6 portioner
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g kycklinglever
500 g fläsk- eller blandfärs
75 g smör
1 tsk chilipulver
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 liten burk majs (à ca 200 g)
1 dl russin (gärna sultanrussin)
1 l brödkrutonger (se Tips)
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vatten
2 ägg
1 dl hackad koriander
1 1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
1/2 dl ströbröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och använd glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och krutonger, byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och krutonger, byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Brödkrutonger
Sätt ugnen på 200°C. Skär 8-10 skivor formbröd i 2 cm stora tärningar. Lägg på plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Receptet är för 6 port.
Rårörda tranbär
Rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig. Receptet är för 6 port.
Sätt ugnen på 200°C. Skär 8-10 skivor formbröd i 2 cm stora tärningar. Lägg på plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Receptet är för 6 port.
Rårörda tranbär
Rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig. Receptet är för 6 port.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Men ska inte fyllningen vara inne i kalkonen?
David
2021-11-09