Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fyllning till kalkonen

Varför inte prova på en rätt som tagen från en amerikansk thanksgivingmiddag? Denna fyllning till kalkonen har fantastiska smaker av bacon, chili, russin och krutonger.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka levern. Bryn färsen i smöret i en stor stekpanna.
  3. Tillsätt chilipulver, schalottenlök, vitlök, bacon och lever, fräs ca 5 minuter.
  4. Blanda i majs, russin och krutonger (se Tips nedan). Häll på buljongen (kycklingfond + vatten) och blanda så att krutongerna blir lite mosiga.
  5. Vispa upp äggen och rör ner dem. Blanda i koriander och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg över fyllningen på en plåt och strö över ströbrödet. Tillaga i ugnen ca 15 minuter. Serveras gärna tillsammans med saftig Ugnsstekt kalkon, Karamelliserad brysselkål, Sötpotatismos samt rårörda tranbär (se Tips nedan). Till detta serveras en lätt dragonsmakande Sås.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och använd glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och krutonger, byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och krutonger, byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.

Tips

Brödkrutonger
Sätt ugnen på 200°C. Skär 8-10 skivor formbröd i 2 cm stora tärningar. Lägg på plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Receptet är för 6 port.

Rårörda tranbär
Rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig. Receptet är för 6 port.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g kycklinglever
  • 500 g fläsk- eller blandfärs
  • 75 g smör
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 paket tärnat bacon (à 140 g)
  • 1 liten burk majs (à ca 200 g)
  • 1 dl russin (gärna sultanrussin)
  • 1 l brödkrutonger (se Tips)
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan