Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften. Skala och hacka löken. Skär brysselkålen i halvor.
  2. Bryn brysselkålen och löken i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll på apelsinsaften och -skalet. Låt saften koka in. Rör ner smöret. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Skär fläsket i tjocka strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna.
  4. Strö fläsket och persiljan på brysselkålen och servera.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • ca 200 g rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1314 kJ / 314 kCal