Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

8
1
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Ingredienser

4 portioner
1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk smör
flingsalt med jod
svartpeppar
ca 200 g rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
1 dl hackad persilja

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Kristina

2017-01-09

Det var gott kommer att anvNda deti igen.

Näringsvärde per portion

Energi 1314 KJ / 314 kCal
Fett 24.2 g
Kolhydrater 10.8 g
Protein 10.8 g
Läs mer om näringsvärden