Brysselkål med asiatisk touch! Stekt brysselkål glaseras med en sås gjord på bland annat miso, soja och sesamolja och toppas med ett pankokrisp med sesamfrön och parmesan. Gott att servera som tillbehör till kyckling, fisk eller risrätter.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2022
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Henrietta
2022-12-27Väldigt god variant på annars lite tråkiga brysselkål (till julbordet)!! Vi hade vitvinsvinäger istället för risvinäger och dijon istället för miso.
Martin
2022-12-23Kanske kan vara värt att hälla av lite såsen när man tar ut kålen eller låta den koka bort pankon blir ganska geggig av såsen. En msk soja i såsen räcker nog också om man vill dra ner på saltmängden.