Miso- och sesamglaserad brysselkål
Brysselkål med asiatisk touch! Stekt brysselkål glaseras med en sås gjord på bland annat miso, soja och sesamolja och toppas med ett pankokrisp med sesamfrön och parmesan. Gott att servera som tillbehör till kyckling, fisk eller risrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 msk japansk soja
1 msk misopasta eller dijonsenap
1 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk risvinäger
1 msk honung
1/2 dl vatten
1/2 dl panko
1/2 dl sesamfrön
1 msk olja
1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
500 g brysselkål
2 msk olja
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Har du inte risvinäger hemma? Använd vitvinsvinäger istället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1201 KJ / 288 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Kommentarer
Väldigt god variant på annars lite tråkiga brysselkål (till julbordet)!! Vi hade vitvinsvinäger istället för risvinäger och dijon istället för miso.
Henrietta
2022-12-27Kanske kan vara värt att hälla av lite såsen när man tar ut kålen eller låta den koka bort pankon blir ganska geggig av såsen. En msk soja i såsen räcker nog också om man vill dra ner på saltmängden.
Martin
2022-12-23