Miso- och sesamglaserad brysselkål

13
2
Miso- och sesamglaserad brysselkål

Brysselkål med asiatisk touch! Stekt brysselkål glaseras med en sås gjord på bland annat miso, soja och sesamolja och toppas med ett pankokrisp med sesamfrön och parmesan. Gott att servera som tillbehör till kyckling, fisk eller risrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Miso- och sesamglaserad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
2 msk japansk soja
1 msk misopasta eller dijonsenap
1 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk risvinäger
1 msk honung
1/2 dl vatten
1/2 dl panko
1/2 dl sesamfrön
1 msk olja
1/2 dl finriven parmesan
500 g brysselkål
2 msk olja

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Har du inte risvinäger hemma? Använd vitvinsvinäger istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Henrietta

2022-12-27

Väldigt god variant på annars lite tråkiga brysselkål (till julbordet)!! Vi hade vitvinsvinäger istället för risvinäger och dijon istället för miso.

Martin

2022-12-23

Kanske kan vara värt att hälla av lite såsen när man tar ut kålen eller låta den koka bort pankon blir ganska geggig av såsen. En msk soja i såsen räcker nog också om man vill dra ner på saltmängden.

Näringsvärde per portion

Energi 1201 KJ / 288 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden