Miso- och sesamglaserad brysselkål

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
2
Miso- och sesamglaserad brysselkål

Brysselkål med asiatisk touch! Stekt brysselkål glaseras med en sås gjord på bland annat miso, soja och sesamolja och toppas med ett pankokrisp med sesamfrön och parmesan. Gott att servera som tillbehör till kyckling, fisk eller risrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Miso- och sesamglaserad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
2 msk japansk soja
1 msk misopasta eller dijonsenap
1 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk risvinäger
1 msk honung
1/2 dl vatten
1/2 dl panko
1/2 dl sesamfrön
1 msk olja
1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
500 g brysselkål
2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god variant på annars lite tråkiga brysselkål (till julbordet)!! Vi hade vitvinsvinäger istället för risvinäger och dijon istället för miso.

Henrietta

2022-12-27

Kanske kan vara värt att hälla av lite såsen när man tar ut kålen eller låta den koka bort pankon blir ganska geggig av såsen. En msk soja i såsen räcker nog också om man vill dra ner på saltmängden.

Martin

2022-12-23

Näringsvärde per portion

Energi1201 KJ / 288 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselsnacks
Betyg 2.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga