UNDER 60 MIN | Avancerad

Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa  brysselkålen.
  2. Korianderdipp: Hacka koriandern och chilin fint och rör samman med resten av ingredienserna.
  3. Tempura: Blanda majsstärkelse, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ihop mjölblandningen med ägget och hälften av vattnet. Fortsätt vispa och tillsätt resten av vattnet i en tunn stråle. Vispa tills alla klumpar löst sig. 
  4. Hetta upp oljan till 150-160°C. i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull.
  5. Doppa brysselkålen i frityrsmeten och fritera i omgångar i oljan ca 4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Ha ett lock tillhands när du friterar.
  6. Servera brysselkålen med korianderdippsåsen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Tips

Tänk på att inte fritera för mycket åt gången då kan lätt frityroljan bli för kall.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 700 g brysselkål
Korianderdipp
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 röd chili
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1/2 dl mirin
Tempura
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3/4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
  • 5 dl frityrolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1296 kJ / 311 kCal