Tempurafriterad brysselkål

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Tempurafriterad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g brysselkål

Korianderdipp

1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin

Tempura

1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl frityrolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1296 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt4.76 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumifries
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad zucchini
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Zucchinifries
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad äppelpaj
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga