Tempurafriterad brysselkål

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Tempurafriterad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g brysselkål

Korianderdipp

1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin

Tempura

1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl frityrolja

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1296 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt4.76 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halloumifries
Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Friterad zucchini
Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Zucchinifries
Betyg 3.7 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Friterade oliver
Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Friterad äppelpaj
Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad