Tempurafriterad brysselkål

2
0
Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Skriv ut
Tempurafriterad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g
brysselkål

Korianderdipp

1
kruka koriander
1/2
röd chili
1 dl
japansk soja
1/2 dl
risvinäger
1/2 dl
mirin

Tempura

1 dl
majsstärkelse
1 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1
ägg
3/4 dl
iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl
frityrolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Tänk på att inte fritera för mycket åt gången då kan lätt frityroljan bli för kall.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1296 KJ / 311 kCal
Fett 8 g
Salt 4.76 g
Kolhydrater 43 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept