Ugnsstekt kalkon

Betyg 2.7 av 5.
36 personer har röstat
2
Ugnsstekt kalkon

Förtjusande helstekt kalkon där varje tugga smälter i munnen! Kalkonen ugnsteks till otrolig mörhet och har mumsiga tillbehör. Fyll kalkonen med lök, äpplen och timjan för karaktäristiska och saftiga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ugnsstekt kalkon

Ingredienser

6 portioner
1 kalkon (à 4 kg)
1 stor gul lök
1 stort äpple
2 kvistar timjan
50 g smör
salt
vitpeppar

Rårörda tranbär

1 paket frysta, tinade tranbär (à 225 g)
1 dl socker

Serveringsförslag

karamelliserad brysselkål (se länk i steg 9)
mos av sötpotatis (se länk i steg 9)
sås (se länk i steg 9)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

rårörda lingon med tranbär??????

Jane

2020-10-31

Hej Jane! Hoppsan... så fel det kan bli ibland. Rårörda tranbär ska det såklart stå och inget annat. 😊 Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu ändrat det. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-03

Mycket bra och enkel

Arvi

2016-12-13

Testa liknande recept

Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt kalkon med saffran & citron
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Amerikansk kalkon med stuffing
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon i ugn med äpple och gräddsås
Betyg 4.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt kalkon med salvia, citron och vitlök
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga