Ugnsstekt kalkon
Förtjusande helstekt kalkon där varje tugga smälter i munnen! Kalkonen ugnsteks till otrolig mörhet och har mumsiga tillbehör. Fyll kalkonen med lök, äpplen och timjan för karaktäristiska och saftiga smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 kalkon (à 4 kg)
1 stor gul lök
1 stort äpple
2 kvistar timjan
50 g smör
salt
vitpeppar
Rårörda tranbär
1 paket frysta, tinade tranbär (à 225 g)
1 dl socker
Serveringsförslag
karamelliserad brysselkål (se länk i steg 9)
mos av sötpotatis (se länk i steg 9)
sås (se länk i steg 9)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
rårörda lingon med tranbär??????
Jane
2020-10-31Hej Jane! Hoppsan... så fel det kan bli ibland. Rårörda tranbär ska det såklart stå och inget annat. 😊 Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu ändrat det. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-03Mycket bra och enkel
Arvi
2016-12-13