Ugnsstekt kalkon

33
2
Ugnsstekt kalkon

Förtjusande helstekt kalkon där varje tugga smälter i munnen! Kalkonen ugnsteks till otrolig mörhet och har mumsiga tillbehör. Fyll kalkonen med lök, äpplen och timjan för karaktäristiska och saftiga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ugnsstekt kalkon

Ingredienser

6 portioner
1 kalkon (à 4 kg)
1 stor gul lök
1 stort äpple
2 kvistar timjan
50 g smör
salt
vitpeppar

Rårörda tranbär

1 paket frysta, tinade tranbär (à 225 g)
1 dl socker

Serveringsförslag

karamelliserad brysselkål (se länk i steg 9)
mos av sötpotatis (se länk i steg 9)
sås (se länk i steg 9)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Jane

2020-10-31

rårörda lingon med tranbär??????

Redaktionen ICAse

2020-11-03

Hej Jane! Hoppsan... så fel det kan bli ibland. Rårörda tranbär ska det såklart stå och inget annat. 😊 Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu ändrat det. Hälsningar Elina

Arvi

2016-12-13

Mycket bra och enkel