Karamelliserad brysselkål

Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Karamelliserad brysselkål

Karamelliserad brysselkål är ett tillbehör som passar utmärkt till de flesta rätter, speciellt ugnsstekt kalkon! Brysselkålen sjuds i en blandning av honung, risvinäger och misopaste för att få sötsalta smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Karamelliserad brysselkål

Ingredienser

6 portioner
1 kg brysselkål
1 schalottenlök
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk honung
1 msk risvinäger
3 msk misopasta
1 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 msk smör
2 krm salt
2 krm vitpeppar

Gör så här

00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket goda smaker men för min del blev det alltför såsigt - oklart om jag gjorde fel eller om 'inkokningen' av vätska inte funkade.

    Cecilia

    Tack för din kommentar Cecilia! Roligt att du gillade smaken. Prova att höja värmen lite och låta vätskan koka bort helt i steg 3. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 172 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Miso- och sesamglaserad brysselkål
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tempurafriterad brysselkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad