Friterad brysselkål med kaprisdipp

5
0
Friterad brysselkål med kaprisdipp

Friterad brysselkål är svårt att motstå. Den frasiga kålen tillsammans med en smakrik kapris- och gräslöksdipp gör garanterat succé på fredagsmyset eller mingelkvällen. Frityroljan går bra att återanvända om man silar den och förvara den i kyl.

Skriv ut
Friterad brysselkål med kaprisdipp

Ingredienser

4 som bufféportion
2 dl
smetana
2 msk
kapris
1
kruka gräslök
-
svartpeppar
ca 20
brysselkål
ca 7 dl
olja till fritering
-
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1264 KJ / 303 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 5 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept