UNDER 30 MIN | Medel

Friterad brysselkål med kaprisdipp

Friterad brysselkål är svårt att motstå. Den frasiga kålen tillsammans med en smakrik kapris- och gräslöksdipp gör garanterat succé på fredagsmyset eller mingelkvällen. Frityroljan går bra att återanvända om man silar den och förvara den i kyl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som bufféportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa smetanan.
  2. Hacka kapris och skär gräslöken fint.
  3. Vänd ner kapris och gräslök i smetanan, smaksätt med nymald svartpeppar.
  4. Ansa brysselkålen. Dela den i halvor så att rotstocken håller ihop bladen.
  5. Hetta upp oljan till 170°C.
  6. Fritera kålen i 2-3 minuter i omgångar. Ta upp kålen och låt den rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
  7. Servera kålen med kaprisdippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4 som bufféportion
  • 2 dl smetana
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka gräslök
  • svartpeppar
  • ca 20 brysselkål
  • ca 7 dl olja till fritering
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1264 kJ / 303 kCal