Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Julköttbullar

(94)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Julköttbullar är en svensk klassiker på julbordet. Dessa goda köttbullar har en touche av kryddpeppar som passar utmärkt till jul. Julköttbullarna är enkla att tillaga och smakar helt ljuvligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 stora lökar
  • 2 msk matfett
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 kg blandfärs
  • 3 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 1/2 tsk socker
  • 4 msk matfett till stekning
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i bitar. Stek den mjuk i matfettet. Låt löken kallna.
  2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med kryddpeppar och socker.
  4. Mixa löken med ströbrödblandningen. Rör ner den i färsen.
  5. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  6. Stek köttbullarna i omgångar i matfettet i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.

Tips

Vid tidsbrist: Värm färska eller djupfrysta köttbullar i lite matfett kryddat med malda nejlikor så får köttbullarna julsmak.