Julköttbullar
Julköttbullar är en klassiker på det svenska julbordet! Dessa goda köttbullar med kryddpeppar passar utmärkt till jul. Julköttbullarna är enkla att tillaga och smakar helt ljuvligt, vill du laga dem i förväg kan du tillaga dem i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8 portioner
2 stora lökar
2 msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 dl ströbröd
2 ägg
1 1/2 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1 1/2 tsk socker
1 kg blandfärs
3 - 4 msk smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett28 g
Salt3.22 g
Kolhydrater15 g
Protein22 g
Kommentarer
Tyckte smaken blev väldigt bra, mild för barnens skull (man kunde säkert kryddat lite till för de vuxna). Hade i en klick senap. Blev nötfärs istället, och matgrädde plus 1,5% mjölk. Bytte ut löken mot torkad ramslök istället. (Ändringar för magens skull 😉 ) Rullade ut dem på plåt och körde i ugnen.
Jeanette
2023-12-23Jag valde att förbaka. Skulle nog ha tillsatt mer salt och lite svart- eller vitpeppar också. Vid ugnsbakningen sjönk bullarna ihop en aning, så de blev mer som iglor. Kommer att tillsätta både salt och peppar vid stekningen. Men grundsmaken var trevlig.
Anders
2023-12-22Tycker inte om det här receptet. Blanda INTE ströbrödet med löken o grädden allt samman. Blir klumpar av ströbröd
Celicia
2023-12-22