Köttbullar med två smaker
Aromatiska köttbullar i två olika smaker. Gör först en saftig grundsmet och bestäm sen om du vill smaksätta med kryddpeppar och strimlad bladpersilja eller spiskummin och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
8 portioner
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
600 g blandfärs
1 msk dijonsenap
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Smaksättning 1
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 msk strimlad bladpersilja
Smaksättning 2
1 tsk malen spiskummin
1 tsk kanel
2 msk klippt smörgåskrasse
För alla
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, använd vatten eller laktosfri mjölk. Stek i olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, ersätt mjölk med vatten eller t ex Solhavre. Stek i olja eller mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer