Köttbullar med två smaker

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Köttbullar med två smaker

Aromatiska köttbullar i två olika smaker. Gör först en saftig grundsmet och bestäm sen om du vill smaksätta med kryddpeppar och strimlad bladpersilja eller spiskummin och kanel.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Köttbullar med två smaker

Ingredienser

8 portioner
1 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
1   gul lök
600 g  blandfärs
1 msk  dijonsenap
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
smör till stekning

Smaksättning 1

1/2 tsk  malen kryddpeppar
2 msk  strimlad bladpersilja

Smaksättning 2

1 tsk  malen spiskummin
1 tsk  kanel
2 msk  klippt smörgåskrasse

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, använd vatten eller laktosfri mjölk. Stek i olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, ersätt mjölk med vatten eller t ex Solhavre. Stek i olja eller mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk julköttbulle
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julköttbullar
Betyg 4.1 av 5.
218 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar på högrevsfärs
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingköttbullar till jul
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med nöt- och fläskfärs
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga