Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med två smaker

Aromatiska köttbullar i två olika smaker. Gör först en saftig grundsmet och bestäm sen om du vill smaksätta med kryddpeppar och strimlad bladpersilja eller spiskummin och kanel.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg ströbrödet i mjölken ca 5 minuter. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda samman alla ingredienser till grundsmeten med salt och peppar till en jämn smet. Krydda med antingen kryddpeppar eller spiskummin och kanel.
  3. Rulla till köttbullar. Stek dem färdiga i smör 3-4 minuter. Strö över persilja respektive krasse precis före servering.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten eller rent havre.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, använd vatten eller laktosfri mjölk. Stek i olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn, ersätt mjölk med vatten eller t ex Solhavre. Stek i olja eller mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 600 g blandfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning
Smaksättning 1
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 msk strimlad bladpersilja
Smaksättning 2
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk klippt smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?