Julkryddade kycklingköttbullar med spetstkål, fikon och apelsin

30
0
Julkryddade kycklingköttbullar med spetstkål, fikon och apelsin

Julkryddade kycklingköttbullar med svartpeppar, dijonsenap och malda kryddnejlikor. Serveras tillsammans med en fräsch salladsbas med spetskål, fikon och apelsin - lika nyttig som julig.

Julkryddade kycklingköttbullar med spetstkål, fikon och apelsin

Ingredienser

8 bufféportioner

Köttbullar

1 gul lök
1 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
3 krm malen kryddpeppar
1 krm malda kryddnejlikor
2 tsk dijonsenap
2 msk klarifierat smör (till stekning)

Spetskål

2 gula lökar
1 spetskål (à ca 800 g)
2 msk smör
6 torkade fikon
4 stjärnanis
2 apelsiner
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsvärdet är beräknat per bufféport.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 852 KJ / 203 kCal
Fett 14 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 5 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden