Julkryddade kycklingköttbullar med spetstkål, fikon och apelsin

Julkryddade kycklingköttbullar med svartpeppar, dijonsenap och malda kryddnejlikor. Serveras tillsammans med en fräsch salladsbas med spetskål, fikon och apelsin - lika nyttig som julig.

Ingredienser
8 bufféportioner
Köttbullar
1 gul lök
1 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
3 krm malen kryddpeppar
1 krm malda kryddnejlikor
2 tsk dijonsenap
2 msk klarifierat smör (till stekning)
Spetskål
2 gula lökar
1 spetskål (à ca 800 g)
2 msk smör
6 torkade fikon
4 stjärnanis
2 apelsiner
salt
svartpeppar
Gör så här
00:01:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféport.
Energi852 KJ / 203 kCal
Fett14 g
Salt0.8 g
Kolhydrater5 g
Protein14 g
Kommentarer