Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julkryddade kycklingköttbullar med spetstkål, fikon och apelsin

Julkryddade kycklingköttbullar med svartpeppar, dijonsenap och malda kryddnejlikor. Serveras tillsammans med en fräsch salladsbas med spetskål, fikon och apelsin - lika nyttig som julig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar: Skala och finhacka löken.  Fräs den i oljan i en stekpanna tills den är mjuk, låt svalna.
  2. Blanda ströbrödet med grädden i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda färsen med saltet och tillsätt ägget och rör ihop så att färsen blir fast. Vänd ner löken, ströbrödsblandningen, kryddorna och senapen. Forma färsen till bullar.
  3. Kål: Skala löken, strimla den och kålen tunnt.
  4. Fräs löken och kålen i smöret i en kastrull 1-2 minuter utan att det får färg.
  5. Hacka fikonen, blanda ner dem och stjärnanisen med kålen, fräs ytterligare ca 1 minut.
  6. Riv apelsinskalet och pressa ur saften. Blanda ner saften i kålen och låt koka in. Smaksätt med salt, peppar och apelsinskalet.
  7. Köttbullar: Stek köttbullarna runtom i smöret i en stekpanna.

Näringsberäkningen är utan serveringsförslag.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsvärdet är beräknat per bufféport.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Köttbullar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk klarifierat smör (till stekning)
Spetskål
  • 2 gula lökar
  • 1 spetskål (à ca 800 g)
  • 2 msk smör
  • 6 torkade fikon
  • 4 stjärnanis
  • 2 apelsiner
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 852 kJ / 203 kCal