UNDER 45 MIN | Medel

Älgköttbullar med kryddpeppar

Köttbullar när de är som godast: gjorda på älgfärs som ger en smak av vilt, med ansjovis som ger sälta, och kryddade med kryddpeppar – perfekt som saftiga julköttbullar till årets julbord!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs i smör tills den mjuknar. Låt svalna.
  2. Blanda ströbröd, grädde och ansjovisspad, låt stå några minuter. Tillsätt lökfräset, hackad ansjovis, färs, salt och kryddpeppar. Arbeta ihop till en smet.
  3. Forma färsen till ca 30 stycken köttbullar (för 6-8 port) och stek dem i smör tills de är gyllene och genomstekta.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och smör.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör (till stekning av löken)
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 hackad ansjovisfilé
  • 300 g älgfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • smör (till stekning av köttbullar)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1363 kJ / 326 kCal