Klassisk julköttbulle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Klassisk julköttbulle

Klassiska julköttbullar kan du med framgång servera hela året! Förmodligen en av de mest älskade rätterna. Servera gärna till pressad eller kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukstek lök i smör. Ta av och låt svalna. 
  2. Låt ströbröd svälla i mjölk. 
  3. Blanda blandfärs med löken, ströbrödsblandningen, ägg, honung, malen kryddpeppar, salt och finmalen vitpeppar till en jämn och smidig färs. 
  4. Forma färsen till valnötsstora bollar. Stek i omgångar i en het panna med smör och olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl finhackad lök
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 stort ägg
  • 1 msk honung
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm finmalen vitpeppar
  • smör och olja till stekning
Lägg till i inköpslistan