Köttbullar med kryddpeppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Köttbullar med kryddpeppar

Ansjovisspad och kryddpeppar ger rätta julstuket på dessa små trinda köttbullar. Blanda köttbullssmeten i köksmaskin eller kavla upp ärmarna, tvätta händerna noga och kör lite armstyrka. Bjud in vännerna och gör en större sats att dela på!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken mjuk i omgångar i smör i en stor stekpanna utan att den tar färg. Låt svalna.
  3. Blanda ströbröd, grädde och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter.
  4. Blanda färsen med salt och ägg. Rör ner lök, ströbrödsblandning, kryddpeppar, ansjovisspad och peppar. Blanda gärna i en köksmaskin, men kör inte för länge, då blir smeten trådig.
  5. Forma smeten till små köttbullar med blöta händer och lägg på en vattensköljd skärbräda eller bricka. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa små bollar.
  6. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stor stekpanna. Låt de stekta köttbullarna svalna och frys in.
  7. Vid servering: Tina köttbullarna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin yta.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller rent havre.
Gör laktosfritt: Kontrollera ströbrödet. Ersätt grädde, mjölk och smör med laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt ströbröd och margarin. Byt grädde och mjölk mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Innehåller ägg.

Tips

Gör som på krogen och tillaga köttbullarna i ugnen. Sätt den på 200°C. Rulla för hand, eller spritsa ut köttbullar på smorda plåtar. Sätt in i ugnen i 5–15 minuter beroende på hur stora köttbullar du gjort. Frys in, gärna styckvis. Låt svalna och packa sedan köttbullarna i fryspåsar. Ta fram och tina så många köttbullar du behöver. Stek i smör så de får en fin yta.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 kg blandfärs
  • 1/2 msk salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 3 msk ansjovisspad
  • 1 krm peppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1286 kJ / 307 kCal