Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbullar

Kycklingbullar passar bra som alternativ till eller istället för de klassiska köttbullarna. Här får kycklingbullarna smak av dijonsenap och färsk timjan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla.
  2. Blanda färsen med salt och kryddpeppar. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och timjan. Blanda till en fast smet och rulla till små bullar.
  3. Stek dem gyllenbruna i en blandning av smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Efterstek dem gärna i ugnen på 100°C tills kycklingbullarnas innertemperatur är 72°C i mitten.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: uteslut ägget och tillsätt 1 tsk potatismjöl (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1350 kJ / 318 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept