En lyxig och hissnande god jägargryta som kommer att göra dina gäster mycket belåtna. Mäktiga ingredienser som bland annat enbär, svamp, vin och grädde omger köttet och gör det mört och saftigt. Svindlande gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
1998
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helene
2023-01-06Enkelt och suveränt god! Tog aldrig ur köttet utan det fick puttra med när jag gjorde såsen. Hade i höstkantareller i såsen samt lite tärnad bacon för sältan. Åt med potatis, saltgurka och rönnbärsgele till
Jeanette
2021-08-26Supergott och enkelt recept. Lät grytan puttrar i närmre 3,5 timme vilket gav mycket mört kött :) Toppade med lite rödvinbärsgelé och serverade med kokt ris.
Marielle
2021-02-01Mer vatten, mer fond och skippade enbären. Tog heller aldrig ur köttet innan grädden gick i och det gick lika bra. Bästa grytan han någonsin smakat sa maken. Serverade med ris.