Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Gör en klassisk renskav med härliga och vackra kantareller till middag. Stek ihop din krämiga renskavspanna innan du rör ner aromatisk persilja och serverar med mumsig, rostad mandelpotatis och grann lingonsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt renskaven tina lite.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skölj potatisen och skär den i halvor om den är stor. Lägg den i en ugnssäker form och blanda den med olja, salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Skölj och skiva purjolöken. Låt kantarellerna rinna av. Fräs purjolök och kantareller i hälften av matfettet. Ta upp på en tallrik. Bryn renskaven i resten av matfettet. Blanda ner purjolök och svamp.
  5. Rör ner grädde, vatten, messmör och fond, låt koka ca 5 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar. Rör ner persiljan.
  6. Servera renskavspannan med rostad potatis och lingonsylt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Messmör innehåller rätt mycket laktos, så uteslut ev det.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ. Uteslut messmör och ersätt det med 1 msk strösocker (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 pkt renskav eller viltskav (à 240 g)
  • 800 g mandelpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 liten purjolök
  • 1 1/2 burkar kantareller (à 200 g)
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 3 msk messmör
  • 1 1/2 msk viltfond
  • 1/2 dl skuren persilja
  • lingonsylt till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 643 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden