Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Gör en klassisk renskav med härliga och vackra kantareller till middag. Stek ihop din krämiga renskavspanna innan du rör ner aromatisk persilja och serverar med mumsig, rostad mandelpotatis och grann lingonsylt.
Ingredienser
4 portioner
2 pkt renskav eller viltskav (à 240 g)
800 g mandelpotatis
1 msk rapsolja
salt och peppar
1 liten purjolök
1 - 1 1/2 burkar kantareller (à 200 g)
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk messmör
1 - 1 1/2 msk viltfond
1/2 dl skuren persilja
lingonsylt till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Messmör innehåller rätt mycket laktos, så uteslut ev det.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ. Uteslut messmör och ersätt det med 1 msk strösocker (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 643 kCal
Fett21.4 g
Kommentarer