Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
0
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Gör en klassisk renskav med härliga och vackra kantareller till middag. Stek ihop din krämiga renskavspanna innan du rör ner aromatisk persilja och serverar med mumsig, rostad mandelpotatis och grann lingonsylt.

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner
2   pkt renskav eller viltskav (à 240 g)
800 g  mandelpotatis
1 msk  rapsolja
salt och peppar
1   liten purjolök
1 - 1 1/2   burkar kantareller (à 200 g)
1 msk  margarin eller smör
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 dl  vatten
3 msk  messmör
1 - 1 1/2 msk  viltfond
1/2 dl  skuren persilja
lingonsylt till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Messmör innehåller rätt mycket laktos, så uteslut ev det.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ. Uteslut messmör och ersätt det med 1 msk strösocker (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 643 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renklämma
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga