Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
1
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Gör en klassisk renskav med härliga och vackra kantareller till middag. Stek ihop din krämiga renskavspanna innan du rör ner aromatisk persilja och serverar med mumsig, rostad mandelpotatis och grann lingonsylt.

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner
2 pkt renskav eller viltskav (à 240 g)
800 g mandelpotatis
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 liten purjolök
1 - 1 1/2 burkar kantareller (à 200 g)
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk messmör
1 - 1 1/2 msk viltfond
1/2 dl skuren persilja
lingonsylt till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott och enkelt att laga.

Lennart

2024-09-22

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 643 kCal
Fett21.4 g

Testa liknande recept

Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renklämma
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga