Inbakad oxfilé med svampcrème

Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
0
Inbakad oxfilé med svampcrème

Inbakad oxfilé är en klassiskt lyxig nyårsrätt. Den goda oxfilén har ett täcke av smördeg som gömmer en krämig och smakrik fyllning av kantareller, champinjoner, vitt vin och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Inbakad oxfilé med svampcrème

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 - 2 kg oxfilé
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 rullar kyld smördeg (à 250 g)
2 äggulor
smör att steka i

Svampcrème

1 burk kantareller (à 184 g)
250 g kastanjechampinjoner
3 msk finhackad silverlök
1 tsk finhackad vitlök
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
3 msk finhackad persilja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inbakad oxfilé - portionsbitar
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beef Wellington
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé med sparris- och hummersmör
Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat
Under 60 min att tillaga