Inbakad oxfilé med svampcrème

Inbakad oxfilé är en klassiskt lyxig nyårsrätt. Den goda oxfilén har ett täcke av smördeg som gömmer en krämig och smakrik fyllning av murklor, champinjoner, vitt vin och crème fraiche. Genom att inte bryna köttet blir det saftigare och jämnrosa rakt igenom vid tillagning.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 - 2 kg oxfilé
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 rullar kyld smördeg (à 250 g)
2 äggulor
Svampcrème
1 burk murklor (à 190 g)
250 g champinjoner
3 msk finhackad silverlök
1 tsk finhackad vitlök
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
3 msk finhackad persilja
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör. Välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör och mjölkproteinfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer