Oxfilé med sparris- och hummersmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Oxfilé med sparris- och hummersmör

Oxfilé med sparris- och hummersmör är en magnifik rätt. Välsmakande kött och skaldjur serveras med ett fantastiskt hummersmör och timjanrostad mandelpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Klyv och ta ur humrarna. Spara stjärtarna och klorna. Skär dessa i 4 bitar. Finhacka resten av hummern.
  3. Blanda hackad hummer med smöret. Tillsätt skuren gräslök och worecestershiresauce. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  4. Krydda oxfilén med salt och peppar och bryn den i stekpanna med matfett. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek 15-20 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58°C.
  5. Bryt bort den nedre grova delen av sparrisen. Koka sparrisen några minuter i lättsaltat vatten.
  6. Lägg upp hummerstjärtar och klor samt oxfilén på varma tallrikar och garnera med sparris och hummersmör.
  7. Servera med timjanrostad mandelpotatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på worecestershiresauceen, i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kokt hummer
  • 75 g mjukt smör
  • 1 knippe gräslök
  • några stänk worcestershiresås
  • salt och peppar
  • 4 skivor oxfilé (à 150 g)
  • matfett till stekning
  • 12 gröna sparrisar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1888 kJ / 451 kCal
Fett: 21,6 g
Läs mer om näringsvärden