Oxfilé med sparris- och hummersmör

Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat
1
Oxfilé med sparris- och hummersmör

Oxfilé med sparris- och hummersmör är en magnifik rätt. Välsmakande kött och skaldjur serveras med ett fantastiskt hummersmör och timjanrostad mandelpotatis.

Oxfilé med sparris- och hummersmör

Ingredienser

4 portioner
1   kokt hummer
75 g  mjukt smör
1   knippe gräslök
några stänk worcestershiresås
salt
peppar
4   skivor oxfilé (à 150 g)
matfett till stekning
1/2   kruka timjan
900 g  mandelpotatis
1 msk  olja
12   gröna sparrisar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på worecestershiresauceen, i övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat

Kommentar

Var är receptet på timjanpotatisen?

Ann-christin

2020-09-11

Hej Ann-Christin! Ursäkta sent svar. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det hade tyvärr fallit bort men du är receptet komplett! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-28

Näringsvärde per portion

Energi1888 KJ / 451 kCal
Fett21.6 g

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga