Beef Wellington

Beef Wellington är klassiskt inbakad oxfilé med fyllning. Här har vi valt smakrika timjankryddade champinjoner och parmaskinka. Beef Wellington är en lyxig varmrätt för de festligare tillfällen och har fått sitt namn av hertig Wellington.

Ingredienser
4 portioner
500 g oxfilé i bit (helst mittbit)
2 msk olja
salt
peppar
1 msk dijonsenap
500 g skogschampinjoner
1 msk hackad färsk timjan
6 skivor parmaskinka
2 äggulor
1 msk vatten
250 g färsk smördeg
Gör så här
00:08:00
00:30:00
00:10:00
00:35:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 556 kCal
Fett33 g
Salt2.7 g
Kolhydrater24 g
Protein39 g
Kommentarer
Upplevde att det blev väldigt salt. Funderar på om det var pga parmaskinkan 🧐🧐🧐.
Maria
2025-03-01mycket gott! slopade senapen på köttet o gjorde grönpepparsås med dijon i istället
Per
2024-10-18Använde vanliga champinjoner i min tillagning. Plus annan sås... men stor succé när jag bjöd på maträtten i mindre sällskap.
Leif
2024-01-01