Husets daal

45
9 Klimatsmart
Husets daal

Den här underbara vego linsgrytan är ett måste på många indiska restaurangers meny. En matig och smakrik rätt med röda linser, färsk ingefära, spiskummin och fänkålsfrön. Mungbönorna är goda men inte oumbärliga, ersätt med linser om du vill.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Husets daal

Ingredienser

4 portioner
1 dl mungbönor
3 dl torkade röda linser
1 1/2 l vatten
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
100 - 150 g smör
3 msk finriven färsk ingefära
1 1/2 msk malen spiskummin
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt

Till servering

hackad färsk koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Kent

2022-03-19

Sämsta receptet. Sönderkokt soppa. Ta bort.

Mikael

2022-02-04

Inget bra recept. Känns som det är vatten istället för kokosmjölk och tomater... Finns mycket bättre recept på denna rätt.

Maria

2021-12-05

Det här var ingen hit. Alldeles för mkt vatten blev ingen Daal utan en blaskig soppa. Precis som ngn skriver ser det inte heller ut som bilden. Helt annan färg o mungbönorna är mkt mindre och annan färg. Möjligen om man minskar vattnet till 1 liter. På linserna står koka 1 del linser o 3 vatten så ngt är galet

Näringsvärde per portion

Energi 2366 KJ / 656 kCal
Fett 32 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden