Husets daal
Den här underbara vego linsgrytan är ett måste på många indiska restaurangers meny. En matig och smakrik rätt med röda linser, färsk ingefära, spiskummin och fänkålsfrön. Mungbönorna är goda men inte oumbärliga, ersätt med linser om du vill.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 dl mungbönor
3 dl torkade röda linser
1 1/2 l vatten
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
100 - 150 g smör
3 msk finriven färsk ingefära
1 1/2 msk malen spiskummin
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Till servering
hackad färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 656 kCal
Fett32 g
Salt2.2 g
Kolhydrater44 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog mindre vatten vilket gav bra resultat. Jag gjorde receptet till 2p så måtten kanske blev lite skeva. Tyvärr tog spiskummin över hela upplevelsen. Stekte rödpaprika till och det blev godare och serverade med en klick yoghurt. Skulle kunna göra receptet igen men halvera mängden spiskummin.
Frida inger
2022-09-26Sämsta receptet. Sönderkokt soppa. Ta bort.
Kent
2022-03-19Inget bra recept. Känns som det är vatten istället för kokosmjölk och tomater... Finns mycket bättre recept på denna rätt.
Mikael
2022-02-04