Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vadas

Vadas är kryddiga friterade indiska små kakor gjorda av linser, lök, kajennpeppar, spiskummin, fänkålsfrön och koriander. Fritera dina vadas i rapsolja och servera dem varma.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg linserna 1 timme. Sila av.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten. 
  3. Mixa linser, kajennpeppar, spiskummin, fänkålsfrön, koriander, maizena och salt med mixer/stavmixer till en slät smet.
  4. Rör ner lök och chilifrukt i smeten.
  5. Värm rapsoljan till ca 160°C i en wokpanna eller kastrull.
  6. Klicka ner 1 msk av smeten från en sked till små fina kakor i oljan. Fritera gyllenbruna i ca 1 minut.
  7. Låt rinna av på tjockt hushållspapper. Servera dem varma.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 dl röda linser
  • 1/2 gul lök
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 malen spiskummin
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl rapsolja till fritering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer