Linssoppa med knorr | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linssoppa med knorr

Linssoppa med knorr är ett enkelt och lättlagat recept på en mättande soppa. Linssoppan har en stark och intressant smak tack vare smaksättare som curry, chilipulver, chilipeppar, kabanoss och chorizokorv.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skrapa morötterna och skär i strimlor. Fräs detta i olja i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt röda linser. Krydda med curry, chilipulver, chilipeppar och salt.
  2. Häll på de hela tomaterna och grönsaksbuljong. Låt småkoka i ca 10 minuter under lock.
  3. Skär kabanossen och chorizo i lite sneda skivor. Fräs dem lätt i en stekpanna. Lägg ner korven i soppan. Servera med matlagningsyoghurt smaksatt med hackad persilja och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lök
  • 3 morötter
  • 1 msk olja
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm chilipeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 kabanossen
  • 1 chorizo
  • matlagningsyoghurt
  • persilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan