Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkschnitzel med tomat- och kokoslinser

Schnitzel av skinka med röda linser kokade i kokosmjölk är ett lika enkelt som gott middagsrecept. Den krämiga smaken av kokosmjölken tillsammans med tomater, vitlök och Sambal oelek bryter väldigt bra av mot den stekta skinkans sälta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna. Koka dem mjuka i kokosmjölken och vatten med salt.
  2. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner tomaterna i linserna och smaksätt gärna med pressade vitlöksklyftor och Sambal oelek.
  3. Stek skinkschnitzlarna i flytande margarin ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Skölj och skär salladen i klyftor. Servera de nystekta schnitzlarna med tomat- och kokoslinserna, isbergssalladsklyftor och indiskt bröd t ex chapati.

För alla

Gör laktos och mjölk fri: stek köttet i olja.

Tips

Linserna är också mycket goda att servera till t ex stekt kyckling eller fisk eller till köttfärsbiffar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl röda linser
  • 2 dl lättkokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 500 g färsk skinka i tunna skivor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2418 kJ / 577 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden