Mustig kyckling med svarta oliver

3
2
Mustig kyckling med svarta oliver

En härlig, mustig kycklingrätt med smak av svarta oliver. Låt kycklingen tillagas tillsammans med ingredienser som morot, stjälkselleri, rosmarin, lagerblad och matlagningsvin och servera den sedan tillsammans med nykokt pasta. Smaskens!

Mustig kyckling med svarta oliver

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 stånd stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 - 10 kycklinglårfiléer
2 dl vitt matlagningsvin
250 g krossade tomater
2 lagerblad
1 rosmarinkvist
1 dl svarta oliver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
bandpasta till servering

Gör så här

Tips

Rätten går bra att laga till många och sedan frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Mona

2022-04-09

Vår butik hade slut på färsk lårfile, så det fick bli bröst. Och personligen avskyr jag smaken av alla sorters selleri och libbsticka. Så lite längre tillagningstid, en extra morot och toppat med färsk persilja. Gillar blanda ihop och ställ i ugnen mycket. Gott, riktigt gott, och inget som går till historien.

Britta

2009-05-05

Ett stånd stjälkselleri är väl lite mycket. En eller två stjälkar är nog tillräckligt. Se till att dra bort trådarna innan du skär dem i skivor.