Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mustig kyckling med svarta oliver

En härlig, mustig kycklingrätt med smak av svarta oliver. Låt kycklingen tillagas tillsammans med ingredienser som morot, stjälkselleri, rosmarin, lagerblad och matlagningsvin och servera den sedan tillsammans med nykokt pasta. Smaskens!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skär moroten i slantar, skär stjälkselleri fint och finhacka vitlöken.
  3. Fräs grönsaker och vitlök i hälften av olivoljan så det blir mjukt, men utan att ta färg. Lägg över i en ugnsfast form.
  4. Bryn kycklinglårfiléerna i resten av olivoljan till fin färg. Lägg lårfiléerna tillsammans med grönsakerna.
  5. Tillsätt vin, krossade tomater, kryddor och svarta oliver. Salta och peppra.
  6. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Servera nykokt bandbasta till kycklinggrytan.

Tips

Rätten går bra att laga till många och sedan frysa in.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 stånd stjälkselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 10 kycklinglårfiléer
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 250 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • bandpasta till servering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer