Mustig kyckling med svarta oliver
En härlig, mustig kycklingrätt med smak av svarta oliver. Låt kycklingen tillagas tillsammans med ingredienser som morot, stjälkselleri, rosmarin, lagerblad och matlagningsvin och servera den sedan tillsammans med nykokt pasta. Smaskens!
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 stånd stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 - 10 kycklinglårfiléer
2 dl vitt matlagningsvin
250 g krossade tomater
2 lagerblad
1 rosmarinkvist
1 dl svarta oliver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
bandpasta till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vår butik hade slut på färsk lårfile, så det fick bli bröst. Och personligen avskyr jag smaken av alla sorters selleri och libbsticka. Så lite längre tillagningstid, en extra morot och toppat med färsk persilja. Gillar blanda ihop och ställ i ugnen mycket. Gott, riktigt gott, och inget som går till historien.
Mona
2022-04-09Ett stånd stjälkselleri är väl lite mycket. En eller två stjälkar är nog tillräckligt. Se till att dra bort trådarna innan du skär dem i skivor.
Britta
2009-05-05