Lammracks med ört- och pistagecrust
Mört lamm med smak av vitlök och rosmarin. Täckt med kryddig crust av pistagenötter, örter, chili och citron. Servera med en smakrik och len kräm på vita bönor och färskost. Honung och citron höjer lammet till oanade höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
6 portioner
2 lammracks (à ca 500 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 rosmarinkvistar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 msk olivolja
1 msk smör
Pistagecrust
100 g pistagenötter (osaltade och utan skal)
1/2 kruka persilja
1/2 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes (red hot chili pepper)
1 1/4 dl olivolja
2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
Skysås
1 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
3 dl vatten
1 - 2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk smör
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt god, crust var toppen till. Gjorde crust att ha på bordet med mindre mängd olja ..
Gunnar
2023-05-06Jättegott, har tillagat lammstek med detta recept 4 år i rad. Så gott, har spridit receptet vidare så många i min bekantskapskrets har fått detta recept. OBS som tillbehör har jag bönröran, spenat, krosspotatis i ugn och grekisk sallad. Nej tack för julmat på påsken! Det ska vara lammstek eller annat i lammväg. Underbart gott
Arja
2022-04-14Inte OK med länk till annat recept.
Åke
2021-10-16