Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Focaccia med oliver och örter

Focaccia är ett riktigt smarrigt italienskt bröd. Garnera gärna focaccian med oliver och andra goda örter som rosmarin och gourmetsalt. Supergott och en smak av Italien!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjölet.
  2. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Smörj en långpanna 30 x 40 cm (för 16 bitar) eller lägg i ett bakplåtspapper.
  5. Häll ut degen i långpannan och platta ut den. Gör små gropar i degen med mjölat finger.
  6. Garnering: Pensla med olivolja. Lägg på oliver, rosmarinkvistar och strö över saltet. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 min och låt svalna på galler.
  7. Skär eller bryt det i bitar.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar 600 g)
Garnering
  • 2 msk olivolja
  • gröna och svarta oliver
  • rosmarinkvistar
  • gourmetsalt
Lägg till i inköpslistan