Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky
![Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/z9ps70dtlxsy8zvn0zbv.jpg)
Vällagade lammracks med rostade rotsaker. Till lammracksen och de rostade rotsakerna serverar du en underbar balsamsky med balsamvinäger, honung, apelsinjuice och kalvfond. En mättande och smakfull middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
![Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/z9ps70dtlxsy8zvn0zbv.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g lammracks
salt och peppar
2 msk olja
Rostade rotsaker
rivet skal av 1 apelsin
2 rosmarinkvistar
1/2 dl olivolja
500 g knippmorötter
500 g palsternackor
4 knipplökar (färsklök)
2 röda paprikor
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk salt
1 krm peppar
Balsamsky
1 dl rödvin
1/2 dl balsamvinäger
1 dl vatten
1 msk honung
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
1 tsk majsstärkelse
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat mars 2024.
Gör så här
Tips
Servera gärna med svarta oliver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3185 KJ / 762 kCal
Fett49 g
Salt2.97 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Kommentarer
Jag tyckte såsen blev för sött, tyvärr.
Hanna
2021-04-02Väldigt gott och relativt enkelt.
Else-marie
2020-10-20super gott alltså! Gör gärna lite extra sås! bästa på länge
Emelie
2019-03-21