Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

Betyg 3.2 av 5.
260 personer har röstat
6
Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

Vällagade lammracks med rostade rotsaker. Till lammracksen och de rostade rotsakerna serverar du en underbar balsamsky med balsamvinäger, honung, apelsinjuice och kalvfond. En mättande och smakfull middag.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

Ingredienser

4 portioner
900 g  lammracks
salt och peppar
2 msk  olja

Rostade rotsaker

rivet skal av 1   apelsin
2   rosmarinkvistar
1/2 dl  olivolja
500 g  knippmorötter
500 g  palsternackor
4   knipplökar (färsklök)
2   röda paprikor
150 g  haricots verts (bönor)
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Balsamsky

1 dl  rödvin
1/2 dl  balsamvinäger
1 dl  vatten
1 msk  honung
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
2 msk  konc kalvfond
2   lagerblad
1 tsk  majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat mars 2024.

Gör så här

Tips

Servera gärna med svarta oliver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
260 personer har röstat

Kommentarer

Jag tyckte såsen blev för sött, tyvärr.

Hanna

2021-04-02

Väldigt gott och relativt enkelt.

Else-marie

2020-10-20

super gott alltså! Gör gärna lite extra sås! bästa på länge

Emelie

2019-03-21

Näringsvärde per portion

Energi3185 KJ / 762 kCal
Fett49 g
Salt2.97 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lammracks
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks med rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammklubbor med wasabikrisp
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga lammracks
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga