Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

259
6
Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

Vällagade lammracks med rostade rotsaker. Till lammracksen och de rostade rotsakerna serverar du en underbar balsamsky med balsamvinäger, honung, apelsinjuice och kalvfond. En mättande och smakfull middag.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

Ingredienser

4 portioner
900 g lammracks
2 msk olja
salt och peppar
100 g haricots verts (bönor)
1 dl svarta oliver

Rostade rotsaker

rivet skal av 1 apelsin
2 rosmarinkvistar
1/2 dl olivolja
8 knippmorötter
4 palsternackor
2 röda paprikor
4 vår- eller knipplökar (färsklök)
1 tsk salt
1 krm peppar

Balsamsky

1 dl rödvin
1/2 dl balsamvinäger
1 msk honung
1 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk konc kalvfond
2 lagerblad
1 tsk maizenaredning för mörka såser

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt kalvfonden mot mjölkfri buljongtärning och använd ren majsstäkelse (Maizena) utrörd i lite vatten i stället för Maizena redning till mörka såser, eller uteslut redningen helt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

259

Kommentarer

Hanna

2021-04-02

Jag tyckte såsen blev för sött, tyvärr.

Else-marie

2020-10-20

Väldigt gott och relativt enkelt.

Emelie

2019-03-21

super gott alltså! Gör gärna lite extra sås! bästa på länge

Näringsvärde per portion

Energi 3185 KJ / 762 kCal
Fett 49 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 36 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden