Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky

Vällagade lammracks med rostade rotsaker. Till lammracksen och de rostade rotsakerna serverar du en underbar balsamsky med balsamvinäger, honung, apelsinjuice och kalvfond. En mättande och smakfull middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Salta och peppra lammet. Bryn det i olja i en het stekpanna. Stek klart i ugn till 58°C innertemperatur, 15-20 minuter. Lägg om aluminiumfolie och varmhåll.
  3. Höj ugnstemperaturen till 250°C.
  4. Rostade rotsaker: Riv skalet av apelsinen utan att få med det vita (spara juicen till balsamskyn). Blada rivet med finskuren rosmarin och olivolja.
  5. Skala morötter och palsternackor. Dela dem på längden. Skala och skär löken på längden. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  6. Lägg rotsaker och paprika på en ugnsplåt. Ringla över rosmarinoljan, krydda med salt och peppar. Rosta rotsaker och paprika i ugnen, ca 15 minuter. Lägg på löken efter 10 minuter.
  7. Koka bönorna i saltat vatten. Blanda bönor och oliver med de rostade rot- och grönsakerna.
  8. Balsamsky: Blanda alla ingredienser till såsen. Låt koka ihop tills hälften återstår. Ta upp lagerbladen och red ev av med maixenaredning.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt kalvfonden mot mjölkfri buljongtärning och använd ren majsstäkelse (Maizena) utrörd i lite vatten i stället för Maizena redning till mörka såser, eller uteslut redningen helt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g lammracks
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 100 g haricots verts
  • 1 dl svarta oliver
Rostade rotsaker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1/2 dl olivolja
  • 8 knippmorötter
  • 4 palsternackor
  • 2 röda paprikor
  • 4 vår- eller knipplökar (färsklök)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Balsamsky
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk konc kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3185 kJ / 762 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer