Glutenfri focaccia

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
0
Glutenfri focaccia

Focaccia är ett bröd från Italien som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. Här i en glutenfri variant med xantangummi för ett saftigare slutresultat. Baka focaccia i långpanna, så får du ett härligt bröd som är gott till mat, men som även passar utmärkt till charkuterier, färskost och tapenade.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Glutenfri focaccia

Ingredienser

20 bitar
25 g  jäst
6 dl  ljummet vatten
4 msk  olivolja
1 tsk  honung
2 dl  durramjöl
4 dl  rismjöl
3 dl  potatismjöl
2 tsk  xantangummi
1 tsk  salt

Pensling

3 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
1 1/2 dl  svarta oliver
rosmarinkvistar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi677 KJ / 162 kCal
Fett6 g
Salt0.77 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Glutenfri pizzadeg
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med oliver och örter
Betyg 3 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia med jalapeño och ost
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri mjölmix
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Focaccia med oliver, tomater och rostad paprika
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel focaccia med torrjäst
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga