Glutenfri focaccia

10
0
Glutenfri focaccia

Focaccia är ett bröd från Italien som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. Här i en glutenfri variant med xantangummi för ett saftigare slutresultat. Baka focaccia i långpanna, så får du ett härligt bröd som är gott till mat, men som även passar utmärkt till charkuterier, färskost och tapenade.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Glutenfri focaccia

Ingredienser

20 bitar
25 g
jäst
6 dl
ljummet vatten
4 msk
olivolja
1 tsk
honung
2 dl
durramjöl
4 dl
rismjöl
3 dl
potatismjöl
2 tsk
xantangummi
1 tsk
salt

Pensling

3 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
1 1/2 dl
svarta oliver
-
rosmarinkvistar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 677 KJ / 162 kCal
Fett 6 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept