Glutenfri focaccia
Focaccia är ett bröd från Italien som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. Här i en glutenfri variant med xantangummi för ett saftigare slutresultat. Baka focaccia i långpanna, så får du ett härligt bröd som är gott till mat, men som även passar utmärkt till charkuterier, färskost och tapenade.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
20 bitar
25 g jäst
6 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
1 tsk honung
2 dl durramjöl
4 dl rismjöl
3 dl potatismjöl
2 tsk xantangummi
1 tsk salt
Pensling
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl svarta oliver
rosmarinkvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi677 KJ / 162 kCal
Fett6 g
Salt0.77 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentar
Blev stenhårt
Lena
2024-09-28