Glutenfri focaccia

13
0
Glutenfri focaccia

Focaccia är ett bröd från Italien som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. Här i en glutenfri variant med xantangummi för ett saftigare slutresultat. Baka focaccia i långpanna, så får du ett härligt bröd som är gott till mat, men som även passar utmärkt till charkuterier, färskost och tapenade.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Glutenfri focaccia

Ingredienser

20 bitar
25 g jäst
6 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
1 tsk honung
2 dl durramjöl
4 dl rismjöl
3 dl potatismjöl
2 tsk xantangummi
1 tsk salt

Pensling

3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl svarta oliver
rosmarinkvistar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 677 KJ / 162 kCal
Fett 6 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden