Honungsglaserad kotlett
Denna kotlett glaserar du enkelt i honung, soja, ingefära och purjolök. Enkel att tillaga då köttet reder sig självt i ugnen. Servera tillsammans med kokt ris och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g benfri, skivad kotlett
1 msk olja
salt och peppar
1/2 purjolök
3 msk honung
2 msk riven, färsk ingefära
1 msk japansk soja
250 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2190 KJ / 522 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater67.4 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Blir helt klart godare om du följer råden nedan och marinerar kotletterna först (gör gärna lite mer marinad) och när de sedan ska in i ugnen häll på grädde för att få mer sås.
Karin
2015-11-12Tog del av kommentarerna och gjorde en variant av det. Jättegott!
Karin
2014-03-31Jag tyckte att kotletterna smakade ganska lite av marinaden - tror att allt gör sig bättre om man gör marinaden till sås efter den legat med kotletterna! Eller marinerar kotletterna i några timmar.
Minna
2011-09-12