Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Honungsglaserad kotlett

Denna kotlett glaserar du enkelt i honung, soja, ingefära och purjolök. Enkel att tillaga då köttet reder sig självt i ugnen. Servera tillsammans med kokt ris och haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
  3. Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och skölj purjolöken, skiva den tunt. Blanda honung med ingefära, soja, och purjolök. Lägg på kotletterna. Sätt in formen mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kotletterna med skyn från formen, ris eller annat gryn och gärna lite sweetchili.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweetchili. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 600 g benfri, skivad kotlett
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 purjolök
  • 3 msk honung
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 msk japansk soja
  • 250 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2190 kJ / 522 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB