Honungsglaserad kotlett

Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
5
Honungsglaserad kotlett

Denna kotlett glaserar du enkelt i honung, soja, ingefära och purjolök. Enkel att tillaga då köttet reder sig självt i ugnen. Servera tillsammans med kokt ris och haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Honungsglaserad kotlett

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
600 g  benfri, skivad kotlett
1 msk  olja
salt och peppar
1/2   purjolök
3 msk  honung
2 msk  riven, färsk ingefära
1 msk  japansk soja
250 g  haricots verts (bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Blir helt klart godare om du följer råden nedan och marinerar kotletterna först (gör gärna lite mer marinad) och när de sedan ska in i ugnen häll på grädde för att få mer sås.

Karin

2015-11-12

Tog del av kommentarerna och gjorde en variant av det. Jättegott!

Karin

2014-03-31

Jag tyckte att kotletterna smakade ganska lite av marinaden - tror att allt gör sig bättre om man gör marinaden till sås efter den legat med kotletterna! Eller marinerar kotletterna i några timmar.

Minna

2011-09-12

Näringsvärde per portion

Energi2190 KJ / 522 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater67.4 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Kotletter med fransk bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barbecuekotlett med dragonkryddad morotspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bön- och potatissallad med karrékotlett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga