Fläskkotlett Meunière med romanescosås och sockersaltad rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkotlett Meunière med romanescosås och sockersaltad rödlök

Enkelpanerad fläskkotlett får spännande och smakrika tillbehör som paprika, vitlök och sambal oelek i en het romanescosås och sockersaltad rödlök som ger såväl sälta som sötma. På toppen av denna läckra kötträtt smulas fetaost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Putsa och skär köttet i skivor. Krydda köttet med salt och peppar och vänd i mjölet. Bryn i en stekpanna i matfettet. Lägg sedan i en ugnssäker form.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Romanescosås: Mixa alla ingredienser till romanescosåsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite sambal oelek om du vill ha den stark.
  5. Sätt in köttet mitt i ugnen och stek ca 8 minuter.
  6. Sockersaltad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda salt, strösocker och rödvinsvinäger, strö det över löken, låt dra ca 5 minuter. Pressa sedan försiktigt ur vätskan ur löken.
  7. Servera köttet med romanescosås och pasta. Toppa med rödlök, smulad fetaost och bistrosallad.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein, gluten och laktos men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.

Tips

Rosta gärna mjölet i torr stekpanna innan du vänder köttet i mjölet för att få extra mustig och nötig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfri fläskkotlett
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 150 g fetaost
  • 75 g bistrosallad
Romanescosås
  • 200 g grillad paprika på burk
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl rostade mandelspån
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • sambal oelek
Sockersaltad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3201 kJ / 765 kCal