Fläskkotlett Meunière med romanescosås och sockersaltad rödlök
Enkelpanerad fläskkotlett får spännande och smakrika tillbehör som paprika, vitlök och sambal oelek i en het romanescosås och sockersaltad rödlök som ger såväl sälta som sötma. På toppen av denna läckra kötträtt smulas fetaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g benfri fläskkotlett
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
4 port pasta (gärna gnocchi)
150 g fetaost
75 g bistrosallad
Romanescosås
200 g grillad paprika på burk
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl rostade mandelspån
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
sambal oelek
Sockersaltad rödlök
2 rödlökar
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein, gluten och laktos men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör så här
Tips
Rosta gärna mjölet i torr stekpanna innan du vänder köttet i mjölet för att få extra mustig och nötig smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3201 KJ / 765 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater69.9 g
Protein51.2 g
Kommentar
Gott och snabblagat, glatt överraskad :)
Maria
2012-02-13