Fläskkotlett Meunière med romanescosås och sockersaltad rödlök

1
1
Fläskkotlett Meunière med romanescosås och sockersaltad rödlök

Enkelpanerad fläskkotlett får spännande och smakrika tillbehör som paprika, vitlök och sambal oelek i en het romanescosås och sockersaltad rödlök som ger såväl sälta som sötma. På toppen av denna läckra kötträtt smulas fetaost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Fläskkotlett Meunière med romanescosås och sockersaltad rödlök

Ingredienser

4 portioner
600 g benfri fläskkotlett
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
4 port pasta (gärna gnocchi)
150 g fetaost
75 g bistrosallad

Romanescosås

200 g grillad paprika på burk
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 dl rostade mandelspån
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
sambal oelek

Sockersaltad rödlök

2 rödlökar
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein, gluten och laktos men är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.

Gör så här

Tips

Rosta gärna mjölet i torr stekpanna innan du vänder köttet i mjölet för att få extra mustig och nötig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Maria

2012-02-13

Gott och snabblagat, glatt överraskad :)

Näringsvärde per portion

Energi 3201 KJ / 765 kCal
Fett 298 g
Kolhydrater 699 g
Protein 512 g
Läs mer om näringsvärden