Hoisinglazad karréburgare med pickles och srirachamajo

151
1
Hoisinglazad karréburgare med pickles och srirachamajo

Vardagslyxa med en maffig burgare som du fyller med grillad fläskkarré. Köttet penslar du först med asiatisk hoisinsås. Bygg karréburgaren med det skivade köttet, hyvlad gurka, sallad, pickles och srirachamajonnäs. Glöm inte att grilla hamburgerbrödet också!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Hoisinglazad karréburgare med pickles och srirachamajo

Ingredienser

4 portioner
2 dl majonnäs
1 - 2 tsk srirachasås (het chilisås)
salt
svartpeppar
1/2 gurka
400 g fläskkarré i skivor
1 dl hoisinsås
4 hamburgerbröd
1 krispsallad
1 burk pickles (à 200 g) alt snabbpicklade grönsaker (se länk under steg 7)
1 dl hackad koriander

För alla

Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en glutenfri grillsås/olja. Välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

151

Kommentar

Hanna

2021-03-26

Detta är en riktig fredagsfavvo hemma hos oss. Gott och smakrikt med relativt få ingredienser. Välj hög kvalitet på köttet, det lönar sig ✨

Näringsvärde per portion

Energi 3376 KJ / 807 kCal
Fett 52.1 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 58.3 g
Protein 24.3 g
Läs mer om näringsvärden