Hoisinglazad karréburgare med pickles och srirachamajo
Vardagslyxa med en maffig burgare som du fyller med grillad fläskkarré. Köttet penslar du först med asiatisk hoisinsås. Bygg karréburgaren med det skivade köttet, hyvlad gurka, sallad, pickles och srirachamajonnäs. Glöm inte att grilla hamburgerbrödet också!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 dl majonnäs
1 - 2 tsk srirachasås (het chilisås)
salt
svartpeppar
1/2 gurka
400 g fläskkarré i skivor
1 dl hoisinsås
4 hamburgerbröd
1 krispsallad
1 burk pickles (à 200 g) alt snabbpicklade grönsaker (se länk under steg 7)
1 dl hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3376 KJ / 807 kCal
Fett52.1 g
Salt2.78 g
Kolhydrater58.3 g
Protein24.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta är en riktig fredagsfavvo hemma hos oss. Gott och smakrikt med relativt få ingredienser. Välj hög kvalitet på köttet, det lönar sig ✨
Hanna
2021-03-26